Harapás, köpködés, fenyegetőzés – lengyel sportháború magyar részvétellel

Szokás szerint heves, érzelmes küzdelmet hozott a lengyel kézilabda-bajnokság rangadója. A krakkói Orlen Wisla Plock és az Industria Kielce mérkőzését több botrányos jelenet is tarkította. A hazai csapatot Szita Zoltán négy góllal segítette a 29-25-ös győzelemhez.

2024. 10. 14. 8:48
Xavier Sabaté
A korábbi magyar szövetségi kapitány, Xavier Sabaté, a Wisla Plock edzője Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokat elárul az Orlen Wisla Plock– Industria Kielce mérkőzést övező feszültségről, hogy a játékvezetők 21-szer ítéltek kétperces kiállítást, mi több, kétszer a végleges kiállítást jelentő két lapot is felmutatták – írja az Origó. Hogy mást ne mondjunk, Jorge Maqueda (Kielce) megharapta Mirsad Terzicet (Wisla Plock).

Mindkét játékos neve ismerősen cseng, Maqueda játszott a Szegedben és a Veszprémben is, Terzic pedig 11 éven át volt a veszprémi védelem oszlopa. A csatában Szita Zoltán is érintett volt, de ő csak négy góljával hívta fel magára a figyelmet. A krakkóiak másik magyarja, Fazekas Gergő sérülés miatt nem játszhatott. 

Érdekesség, hogy mindkét csapatot korábbi magyar szövetségi kapitány irínyítja, Xavier Sabaté a Wisla Plockot, Talant Dujshebaev pedig a Kielcét. Ők ketten is összebalhéztak, éles szóváltásba keveredtek.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Xavier Sabaté felfedte, Dujshebaev azt mondta neki spanyolul, hogy „megöllek, te rohadék!”, majd leköpte őt, ami ráadásul nem először fordult elő. Dujshebaev – aki nem jelent meg a sajtótájékoztatón – cserébe  azzal vádolta kollégáját, hogy rasszista jelzőkkel illette őt.

A két csapat rendre feszült hangulatú mérkőzést vív egymással, tíz éve megesett, hogy a küzdelem tömegverekedésbe torkollott, s Dujshebaev akkor sem fogta vissza magát...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.