A magyar válogatott legyőzte a horvátot, az 5. helyért játszhat

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen, az utolsó percben két gólt szerezve 13–11-re legyőzte Horvátországot a világliga európai selejtezőjének szombati játéknapján Debrecenben, így vasárnap az 5. helyért játszhat Szerbia ellen. A döntőt a görögök és a montenegróiak vívják.

Magyar Nemzet
2021. 01. 09. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-bajnok magyar válogatott a pénteki nyitónapon 9–8-ra kikapott az olasz csapattól, míg a horvátokat Montenegró ötméteresekkel ütötte el az elődöntőtől. A horvátok szerezték az első találatot, majd gyors egyenlítés után Vigvári Vendel első válogatott találata már a vezetést jelentette. Kétgólos magyar előny után kértek időt a horvátok, akik felzárkóztak, és 4–3-nál már ők vezettek. Ezt követően a magyar válogatottban főképp Vigvári jeleskedett, a mérkőzés hullámzó volt, a nagyszünetre egygólos horvát fórral vonulhattak a csapatok (7–8).

 

Angyal Dániel (balra) lövését a horvát Josip Vrlic próbálja blokkolni
MTI/Czeglédi Zsolt

 

A harmadik játékrész kiegyenlített játékot hozott, de a záró felvonásban kétgólos előnybe kerültek a horvátok (9-11). Az utolsó másfél percben azonban sikerült egyenlítenie a magyar válogatottnak, sőt: előbb 13 másodperccel a végső dudaszó előtt Manhercz Krisztián vezetéshez juttatta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, amely egy üres kapus góllal állította be a végeredményt.

A debreceni selejtezőben nyolc válogatott szerepel, a helyosztókat vasárnap rendezik. A tornáról három csapat jut be a Georgiában sorra kerülő nyári Szuperdöntőbe. A vasárnapi zárónapon a magyar válogatott az 5. helyért a szerbek ellen száll medencébe.

 

Férfi vízilabda-világliga, európai selejtező (Debrecen)

Az 5–8. helyért: Szerbia–Franciaország 10–6 (3–3, 1–1, 3–1, 3–1), Magyarország–Horvátország 13–11 (3–2, 4–6, 1–1, 5–2), gólszerzők: Vigvári 3, Manhercz, Kovács G., Sedlmayer 2-2, Angyal, Erdélyi, Hosnyánszky, Nagy Á., illetve Bukic, Buslje, Fatovic, Jokovic 2-2, Benic, Buric, Dobud.

Elődöntők: Montenegró–Olaszország 14–10 (4–3, 4–1, 5–3, 1–3), Görögország–Spanyolország 12–11 (2–3, 2–2, 4–1, 4–5)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.