A Bobál ikrek intézték el a Puskás Akadémiát Zalaegerszegen

A ZTE a sikerével ellépett az utolsó előtti helyről, ahova a Debrecen csúszott le.

2020. 06. 07. 21:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután nyert az Újpest és a Paks is, nehéz helyzetbe került a Zalaegerszeg a labdarúgó NB I 27. fordulójában. Vetélytársai sikerei miatt ismét visszacsúszott az utolsó előtti, kiesést jelentő helyre, ahonnan csak úgy mozdulhatott el, ha legalább egy pontot szerez otthon a Puskás Akadémia ellen, de igazán jót csak egy győzelem tehetett a szurkolói lelkeknek. Az ellenfél felcsútiak számára sem volt közömbös a mérkőzés eredménye, ugyanis egy győzelemmel két pontra csökkenhetett a hátrányuk a harmadik helyen álló és a bajnokság folytatására megtorpant Mezőkövesd mögött. A statisztika méltán növelhette az önbizalmukat: a Puskás Akadémia veretlen maradt az előző 11 idegenbeli bajnokiján – ez egyébként idényrekord –, és csak egyszer kapott ki a legutóbbi tizenhaton.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a vendégek birtokolták többet a labdát, de inkább a Zalaegerszegnek akadtak helyzetei. A legnagyobb az volt, amikor a 12 találattal a góllövőlista élén álló Radó András a tizenhatosról célozta meg a kapu bal oldalát, ám a felcsúti kapus, Tóth Balázs hatalmasat védett. Az ő bravúrjaira szüksége volt a Puskás Akadémiának a második játékrészben is, de előtte még a 48. percben ő sem tudott segíteni: Bobál Gergő 18 méterről hatalmas lövést küldött a jobb felső sarokba. Húsz perccel később Radó fejese után védett parádésan Tóth, majd nem sokkal később Bőle Lukács lövését is hárította.

Az utolsó tíz percben a vendégek beszorították a kapujuk elé a házigazdákat, de a gólt nem ők szerezték. Ekkor állt be a gólszerző Bobál Gergő helyére Bobál Dávid, aki nem akart lemaradni ikertestvére mögött, és a 86. percben a hálóba fejelte a labdát. Ezzel az eredménnyel a Puskás Akadémia maradt öt pontra a Mezőkövesdtől, a Zalaegerszeg viszont fellépett a 8. helyre, és így a hét végén edzőváltáson átesett Debrecen várja a hétközi fordulót az utolsó előtti pozícióban.

NB I, 27. forduló: Zalaegerszeg–Puskás Akadémia 1-0 (0-0), Zalaegerszeg, 1200 néző, jv.: Vad II. Gól: Bobál G. (48.), Bobál D. (86.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.