A Hertha elnöke megemeli a kalapját Dárdai Pál előtt

Bár múlt héten még arról szóltak a hírek, hogy felbonthatják Dárdai Pál szerződését a Herthánál, Werner Gegenbauer, a berlini labdarúgóklub elnöke szívesen folytatná a munkát a magyar vezetőedzővel és Arne Friedrich sportigazgatóval a következő idényben is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 28. 19:02
Press conference Hertha BSC
02 May 2019, Berlin: Soccer: Bundesliga, Pk Hertha BSC before the match against VfB Stuttgart. Pal Dardai, coach of Hertha BSC, comes to the Pk and sits down on a chair under the stroke "The future belongs to Berlin". Photo: Soeren Stache/dpa (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: SOEREN STACHE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete még azzal volt tele a sajtó , hogy az idény végén felbonthatják szerződését a Herthánál, de a klubelnök ezúttal támogatásáról biztosította a magyar edzőt a Sport Bild hasábjain. Werner Gegenbauer úgy nyilatkozott, örülne neki, „ha Dárdai Pál maradna az edző”, miután a Hertha kiharcolja az élvonalban maradást.

– Megemelem előtte a kalapomat, hogy elvállalta ezt a feladatot, és azt is el kell mondanom, hogy Pál tovább fejlődött, sokkal figyelmesebbé, kiegyensúlyozottabbá, ugyanakkor igényesebbé is vált – jelentette ki Gegenbauer.

Hogy az igényességet miben méri a Hertha elnöke, az nem derült ki, mindenesetre a csapat egyelőre a kiesést jelentő, 17. helyen áll a Bundesligában, igaz 31 helyett csak 28 meccset játszott, mert az utóbbi találkozóit elhalasztották koronavírus-fertőzés miatt, amely Dárdai Pált sem kímélte.

A Hertha hétfőn Mainzban tér vissza a pályára, majd a Freiburg, a Bielefeld, a már biztosan kieső Schalke, a Köln és végül a Hoffenheim ellen játszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.