A Molde edzője magabiztos, szerinte legyőzik a Ferencvárost

Kedden 21 órakor kezdődik a Ferencváros–Molde Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásának visszavágója a Groupama Arénában. Az első meccsen, Norvégiában 3-3 lett a végeredmény, a vendégek edzője, Erling Moe győzelemre számít idegenben a Fradi ellen.

Magyar Nemzet
2020. 09. 28. 19:07
null
Linde kapust ünneplik a Molde játékosai Fotó: Petrosz Karagyasz Forrás: AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros után a Molde is megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját, amelyen a vezetőedző Erling Moe mellett a csapat legértékesebb játékosa és kapitánya, Magnus Wolff Eikrem válaszolt az újságírói kérdésekre.

– Kemény és szoros meccsre számítok – szögezte le Moe. – Az első mérkőzése 3-3-as végeredménye taktikailag nehéz helyzetet teremt mindkét csapat számára. Mindkét együttesnek megvannak a maga erősségei, mi szerintem jól bánunk a labdával és a pálya utolsó harmadában veszélyesek vagyunk. De nem akarom összehasonlítani magunkat egyetlen ellenféllel sem. Bízunk benne, hogy kedd este érvényesítjük az erősségeinket és mi leszünk a jobb csapat.

Rákérdeztünk, hogy nem aggasztja-e az edzőt csapata rossz formája. A Molde legutóbb augusztusban tudott tétmérkőzésen győzni, immáron öt meccse húzódik a nyeretlenségi szériája.

– Európában egyszer sem kaptunk ki, ez a legfontosabb – válaszolt Moe. – Ugyanúgy három selejtezőn jutottunk túl, mint a Ferencváros, és eddig senki sem tudott legyőzni minket. Ezúttal is győzni érkeztünk, megvan a szükséges önbizalmunk, és remélem, hogy jó játékot tudunk nyújtani a visszavágón.

Az első mérkőzésen a Ferencváros 2-0-s vezetése után Eikrem főszerepet vállalt a Molde talpra állásában, hiszen góllal és gólpasszal járult hozzá az egyenlítéshez. Ebből merít erőt a visszavágóra.

– Amiatt szomorú vagyok, hogy három gólt kaptunk otthon, a védekezésünk nem volt rendben – árulta el a 17-szeres norvég válogatott középpályás. – Viszont annak örülök, hogy kétgólos hátrányból visszajöttünk a meccsbe, karaktert és erőt mutattunk. Erre lesz szükség holnap is.

A Ferencváros–Molde párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese pedig az Európa-liga csoportkörében folytatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.