A régi idők fociját idézte a vesztes edző kijelentése

Szerda este mindkét Bajnokok Ligája-meccsen a vendégek nyertek. A Paris Saint-Germain a címvédő Bayern otthonában diadalmaskodott, a Chelsea a Porto vendégeként győzött.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 6:44
MBAPP, Kylian
München, 2021. április 7. Niklas Süle, a Bayern München (j) és Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott Bayern München - Paris Saint-Germain elsõ mérkõzésen Münchenben 2021. április 7-én. MTI/EPA/Lukas Barth Fotó: Lukas Barth Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hansi Flick először kapott ki vezetőedzőként a Bajnokok Ligájában, pedig a PSG elleni már a tizenhetedik BL-meccse volt a Bayern München kispadján. A 3-2-es hazai vereség ellenére a szakvezető hisz a továbbjutásban.

– Nem szeretünk veszíteni, de a csapat teljesítménye kiváló volt. A kapu előtt nem tudtunk olyan határozottak lenni, mint általában, pedig a lehetőségeink száma alapján, a három kapott gól ellenére is jó eredményt érhettünk volna el. A visszavágón jobb helyzetkihasználással megfordíthatjuk a párharcot – jelentette ki a szakember, akinek a csapata 31 kapura lövésig jutott a meccsen, mégsem tudott több gólt elérni, mint ahányat kapott.

A havazás szokatlan környezetet teremtett az áprilisi Bajnokok Ligája-negyeddöntőn, ez azonban nem zavarta meg a PSG-t.

– A csapat nagyszerű hozzáállással, önfeláldozóan játszott. Nehéz körülmények között találtuk magunkat, de mégis legyőztük Európa legjobb csapatát – fogalmazott hangzatosan Mauricio Pochettino, a párizsiak argentin vezetőedzője.

A másik szerda esti BL-párharcban is vendéggyőzelem született, a Porto 2-0-ra kikapott a Chelsea-től. További hasonlóság, hogy a vesztes fél edzője csapata játékban nyújtott teljesítményével elégedett volt.

– Igazságtalan az eredmény, nem érdemeltük meg, hogy hátrányba kerüljünk a párharcban. Bátrak voltunk, próbáltunk gólt szerezni. Játékban a Chelsea fölé nőttünk, de sajnos a gólokat az ellenfelünk rúgta. De 90 perc még hátra van, nem adjuk fel – fogalmazott Sérgio Conceição, aki a játékvezetővel sem volt elégedett. – Azpilicueta legalább tízszer szabálytalankodott, mégsem kapott sárga lapot, Marega javára pedig büntetőt kellett volna ítélni.

A Chelsea a hét végén váratlan, 5-2-es zakóba futott bele a West Bromwich ellen a Premier League-ben. Az időben közeli rossz élmény azonban nem látszott meg a londoni csapaton.

– Biztos voltam benne, hogy felállunk, a gyengébb eredmények benne vannak a sportban. Ahogyan összeszedtük magunkat a hétvégi pofon után, az csak még jobban összekovácsolja a csapatot. Nagyon örülünk az eredménynek, de még csak a párharc felénél járunk – figyelmeztetett Thomas Tuchel, a Chelsea szakvezetője.

Mindkét párharcban jövő kedden rendezik a visszavágót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.