A sírból hozta vissza az egy pontot a Győr Dániában

Megőrizte a veretlenségét a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, pedig nagyon rezgett a léc Dániában, de bravúros hajrával döntetlenre mentette az ETO a már elvesztettnek látszó csoportmeccset.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 17:34
null
Eduarda Amorim utoljára játszhat a BL-trófeáért a Győr színeiben Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly októberben Görbicz Anita megszerezte az ezredik BL-találatát az Odense ellen, de nem csak ezért volt érdekes a tavaly októberi találkozó a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az első félidőben öttel vezetett az ETO, a játékrész záróakkordjaként Lois Abbingh időn túl szabaddobásból kozmetikázta a dánok hátrányát, aztán néhány hónap elteltével Eduarda Amorim is megmutatta, hogy ő is képes hasonló bravúrra. De még milyenre!

Amorim volt a Győr legjobbja Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

De el kellett jutni a harmincadik percig, addig felváltva vezettek a csapatok. A huszadik percben vezetett először kettővel az Odense. A tavalyi világbajnokság gólkirálya, Lois Abbingh és a korábbi győri Nicke Groot, a két holland nagyágyú tolta a dánok szekerét, az ETO-nál nem volt számottevő kapusteljesítmény, és a támadások is akadoztak olykor. Hármas gólsorozattal fordított a Győr, Estelle Nze Minko egy labdalopás után elviharzott, és máris a BL-címvédőjénél volt az előny. Nem játszott kifejezetten jól Danyi Gábor csapata, főleg Stine Oftedal volt szürkébb a megszokottnál. A világklasszis norvég irányító nem fogott ki jó napot. A többiek viszont kisegítették, például Silje Solberg, a kapus hetest védett az első félidő hajrájában. Felváltva vezettek a csapatok, az Odense a hét a hat elleni játékkal meglepte az ETO-t: egy 3-0-s szériával a dánok húzták el, és nyerték meg a félidőt. Kis szépségtapasz volt a végén Eduarda Amorim időn túli ejtett szabaddobás-góljával alakult 18-17-re az állás az első harminc perc végén. Úgy ünnepelt az ETO, mintha megvédte volna a címét a BL-ben. Hihetetlen pillanatok voltak. A Győr legutóbb tavaly novemberben a Banik Most ellen kapott egy félidő alatt 18 gólt a Bajnokok Ligájában.

A folytatás hasonlóan alakult, mint az első félidő jelentős részében. Felváltva vezettek a csapatok, Kari Brattset lövésével az ETO-nál volt az előny, aztán újra döntetlen. Több góllal egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, Abbingh továbbra is remekül lőtt, a győrieknél a csereként beállt Anne Mette Hansen próbált valamit hozzátenni a játékhoz. Danyi Gábor egy hetes erejéig beküldte a harmadik számú kapusát, Laura Glausert, de ő is tehetetlen volt Abbinghgal szemben. 27-23-ra ellépett az Odense, leült az ETO támadójátéka, gyengén, pontatlanul, ritmustalanul, olykor céltalanul lőtt a Győr, de a kísérletek nem értek célba. Moszkvában és Bresztben is jelentős hátrányból kapaszkodott vissza korábban az ETO, most nem tűnt úgy, hogy ez megint segítene.

Abbingh ugyanis ellenállhatatlanul lövöldözött, Groot is megrázta magát, egyre nagyobb bajba került a Győr. Negyedórával a vége előtt Glauser váltotta Solberget a kapuban, ez volt az utolsó szalmaszál, amibe megpróbált belekapaszkodni az ETO. De nagyon akadozott a gépezet. 30-25-ről, győri emberelőnnyel kezdődött az utolsó öt perc. Kristiansen hetesből szépített, Lukács is betalált a szélről, közelített a Győr. Sőt, Nze Minko lőtt egy üres kapus gólt, pillanatok alatt visszakapaszkodott két gólra a BL címvédője.

Edwige kiállítása nem jött jól, de az Odensét mintha megzavarta volna a győzelem lehetősége, emberelőnyben elbizonytalanodott a dán csapat. Amorim bejelentkezett egy szenzációsan nagy góllal, 32-31-re zárkózott a Győr. Hét a hat ellen támadott az Odense, de hibázott: 1 perc 20 másodperccel a vége előtt Lukács Viktória kiegyenlített. Az Odensének még volt egy labdája, hogy kicsikarja a győzelmet, de ez nem jött össze neki.

– A dánok jobban játszottak, mint mi. Ma sokat hibáztunk, a legnagyobb problémánk a védekezéssel és a kapusteljesítménnyel volt, a szerencsének köszönhetjük a döntetlent. Mi soha nem adjuk fel, nagyot tudunk küzdeni csapatként – értékelt Danyi Gábor a Spot TV-nek.

A Győr megőrizte a veretlenségét, és továbbra is az első helyen áll a B csoportban. A meccs emberének a dánok holland átlövőjét, Lois Abbinghnak választották.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Odense–Győri Audi ETO 32-32

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.