A szomszédaival is a szerbek legyőzéséről beszél a magyarok sztárja

Szöllősi-Zácsik Szandra főszerepet vállalt a női kézilabda-válogatott sikeres olimpiai selejtezőjén. Az MTK átlövője volt a legeredményesebb magyar játékos a szerbek elleni sorsdöntő meccsen. A harmincéves játékos még mindig nem telt be az élménnyel: nyáron, életében először játszhat olimpián.

Forrás: NSO2021. 03. 24. 16:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak Szöllősi-Zácsik Szandra, a női kézilabda-válogatott átlövője. A kétgyermekes családanya nemrég gondolni sem merte, hogy 2021-ben olimpiai résztvevő lehet.

Szöllősi-Zácsik Szandra maga sem gondolta volna, hogy olimpiai résztvevő lehet
Fotó: MTI/EPA/Ritzau/Claus Fisker

Az MTK játékosa Szerbia, Kazahsztán és Oroszország ellen összesen 16 gólt dobott, a hetvenszázalékos lövő hatékonyságával főszerepet vállalt az olimpiai indulás kiharcolásában. A következő szezont régi-új csapatában, a Ferencvárosban kezdő Szöllősi-Zácsik még nem játszott a 2008-as pekingi olimpián, és 2012-ben sem volt tagja az Európa-bajnokságon bronzérmet szerző válogatottnak, de idén ott lehet a tokiói játékokon.

– Nem volt a nemzeti csapattal kimagasló eredményem, most Győrben az első lépést megtettük, és bízom benne, hogy a 2021-es év fordulópont lesz – mondta a felvidéki származású játékos. Hozzátette, hogy a siker még nem ülepedett le. – Sokan hívnak telefonon, sőt a szomszédokkal is ez a beszédtéma. Nagyon boldog vagyok, még tart az eufória – fogalmazott a remek formában játszó kézilabdázó.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.