A Vidi várhat ellenfelet az MK-döntőre

Hogy melyik csapattal találkozik a döntőben a Vidi, a Soroksár–Bp. Honvéd mérkőzést követően válik véglegessé, az első találkozót a kispestiek nyerték 2-1-re.

Magyar Nemzet
2019. 04. 23. 22:48
KOVÁCS István
Debrecen, 2019. április 23. A gólszerzõ székesfehérvári Futács Márkó (b) és csapattársa, Kovács István a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjében játszott Debreceni VSC - MOL Vidi FC visszavágó mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2019. április 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol Vidi 1-0-ás előnnyel, ám megfogyatkozva érkezett Debrecenbe, a labdarúgó Magyar Kupa első elődöntőjének visszavágójára. Juhász Roland és Vinícius kiállítás, illetve három sárga lap miatt hiányzott, Marko Nikolics vezetőedző és a kapusokat pallérozó Brockhauser István pedig az odavágót követően két-két meccses eltiltást kapott, mert túlságosan is keresetlenül bírálták a játékvezetőt. A két védőt Elek Ákos és Stopira helyettesítette.

A Debrecen próbálkozott beívelésekkel, a Mol Vidi pedig szemlátomást stabil védekezésre és gyors kontrákra törekedett, utóbbiak révén adódott is előtte néhány helyzet. A DVSC nemigen tudott mit kezdeni az ellenfelével, a mezőnyfölénye meddő volt, Kovácsik Ádám kapust mindössze egyszer tették próbára a játékosok a szünetig.

A fordulást követően a hazai csapat fokozta a nem túl erős tempót, ám végül a vendégek számításai jöttek be: Futács Márkó a 67. percben 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt.

Már ezzel is elődőlt a továbbjutás, de öt perccel később Elek Ákos is betalált fejjel egy szöglet után, a hosszabbításban pedig Huszti Szabolcs értékesített egy büntetőt – így a Mol Vidi most 3-0-ra nyerve két győzelemmel, 4-0-s összesítéssel lépett a Magyar Kupa döntőjébe.

Az, hogy melyik csapattal találkozik, szerdán a Soroksár–Bp. Honvéd mérkőzésen (15.00, tv: M4 Sport) válik véglegessé, az első találkozót a kispestiek nyerték 2-1-re.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.