Keresés
Magyar Nemzet
2021. április 17., szombat, Rudolf napja
HÍR TV – TROLLOltásellenes, aki a keleti vakcina ellen kampányol
Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/sport/almomban-9480851/

Álmomban

Álmomban futballmeccsen jártam. Szép volt, eleven és igaz. Kár, hogy álom volt csupán.

Vidéki pálya lehetett, lelátó nélküli, körbe korlátos, könyöklős, mert úgy rémlik, én is ott álltam, s támasztottam a korlátot.

Csak az nem rémlik, hogyan jutottam oda. Arra tisztán emlékszem, hogy meccs zaja – síp, harsány utasítás, felhördülés, a labda pufogása – és a játék ígérete csábított oda, ám egy darabig megszeppenten álltam a bezárt kapuk előtt.

Mégis ott voltam. S amikor már ott voltam, s támasztottam a korlátot, senki nem jött oda, hogy mit keresek én itt, mikor zárt kapus a rendezvény, tombol a járvány, veszélyben vagyok, és veszélyt hozhatok másokra, a szabály az szabály, és így tovább. Hogy jutottam oda? Ha megfeszítenek, se tudnám megmondani.

És úgy rémlik, mások is voltak ott, lehettünk vagy százan, szépen elosztva. Ha az IKEA-ban álltunk volna sorba préselt fűrészporbútorért, azt mondanám, szépen tartottuk a szociális távolságot. Okosan viselkedtünk; ha faluhelyen ez nem hangzana furcsán, azt mondanám, intelligensen. Összenevetgéltünk még az ellen drukkereivel is, büszkén és igazul, így kell ezt csinálni, ha-ha, rápirítunk a nagyokra, többen vagyunk, mint egy NB I-es, mit NB I-es, mint egy BL-meccsen! Ha-ha, nevetgéltünk kicsit polgárpukkasztón, de azért tisztelettudóan és szabálytisztelően.

A pályán a két szomszédvár küzdött egymással, meg persze a pálya állapotával, az átkozott göröngyökkel, amelyekről olyan kiszámíthatatlanul tud pattanni a labda, hogy nemcsak a vidéki centert tréfálja meg, megtréfálná biz’ az Messit is. Küzdöttek a fiúk, de nem ingerkedtek a kelletnél jobban, mintha a járvány, a sok szabály őket is megérintette volna, valahogy olyan fegyelmezetten tették a dolgukat. Ha nem is jó, úgy mondanám, szép volt a játék is, olyan, amilyen a régi időkben lehetett, amikor az emberek nem szidták még csúful egymás anyját, inkább magukban keresték a hibát.

Mi meg támasztottuk a korlátot, élveztük az oxigéndús hűs levegőt, arcunkat szikrázó napsütés melengette, s boldogok voltunk, hogy kicsit végre kiszabadultunk a bezártságból a még nagyobb bezártság beköszönte előtt. A szél is lengedezett kissé, csak annyira, hogy ne legyen metsző a hidegben, s a nap ereje azért győzedelmeskedjen felette. S ettől még nagyobb biztonságban éreztem magam. Elképzeltem, ahogy jön felém a gonosz vírus, éppen landolni akarna a vállamon, hogy aztán onnan a nyálkahártyám felé lopakodjon, de – huss! – jött egy fuvallat, s elvitte a gazt, hanyatt-homlok menekült.

Ott voltam, mondom. Vagy álmodtam csupán?

Igen, álom lehetett csupán, mert a valóságba visszazökkenve sehogy sem lelem a választ arra, hogyan vert gyökeret bennem az érzés, hogy egyszerre voltam néző és játékos. Mert tisztán láttam magam, ahogy én is együtt lüktettem a játékkal, néha talán ügyetlenül és vágta helyett csoszogósan, de azért rúgtam a labdát becsülettel, és jól szórakoztam.

Talán két pálya is volt ott egyszerre? Így történhetett, hogy az egyiken néző, a másikon pedig játékos voltam. Talán. Nem tudom. Az álmai megcsalják az embert. De szép volt, igaz és eleven.

Álmomban így láttam.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Szankciók

Washington beváltotta a korábbi fenyegetéseit
Újabb amerikai szankciókat jelentett be Oroszországgal szemben az Egyesült Államok.

Eldurvult a vita

Zsoldosok akartak betörni a Dunaferr épületébe
Az ukrán tulajdonosok – Szergej Taruta és lánya, Tatjana Taruta – a hírek szerint több ukrajnai vállalatot is tisztázatlan körülmények között foglaltak el.

Kiemelt

Az Újpest simán győzte le a minősíthetetlen Mezőkövesdet
A lilák szép és könnyű gólokkal szerezték meg a három pontot, a vendégek csak statisztáltak hozzá.

Poszt-trauma

Kezdenek „megtérni” a korábbi balos gyűlölködők
Pityinger után már Hont is kezd mást gondolni, mint az ellenzéki mainstream.

Poszt-trauma

Jobbik: A DK a külföldi helytartók fő képviselője
A Jobbik szerint korrupciós ügyektől terheltek a baloldali alakulatok. Gyurcsány Ferenc szerint pedig egy szájból víz és tűz nem jöhet. Hulljon le az álarc az ellenzéki összefogásról!

Poszt-trauma

Kunhalmi Ágnes lejáratta magát az ATV-ben + videó
Vastag a bőr a képükön, annyi bizonyos.

Aktuális

Válogatáslemezen Sziveri János megzenésített versei
A Sziveri-hagyatékot gondozó Kertész Imre Intézet 2020 őszén hirdetett zenei pályázatot a fiatalon elhunyt költő műveinek a feldolgozására.

Fricz Tamás blogja

Egyetlen kérdésem van: a Gyurcsány nevű politikai kalandor a törvények felett áll?
Ha viszont ez a figura nem áll a törvények felett – remélem így van –, akkor az április 7-i parlamenti ámokfutása után törvényes eljárást kellene kezdeményezni ellene.
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!