Amikor a bíró csak egy csillagot kapott a Népstadionban

A Magyar Kupa MTK–Bp. Honvéd elődöntőjének visszavágóján a kispestiek kedd este 21 órakor a Puskás Arénában fogadják a kék-fehéreket. Az első találkozó a Hungária körúton döntetlent (0–0) hozott. A csodálatos létesítmény megnyitóján Magyarország–Uruguay mérkőzést rendeztek, majd az U21-es válogatott is pályára lépett, ám a Bp. Honvéd–MTK lesz az első tétmérkőzés az új Puskásban. Egykor a két együttes a Népstadionban számos remek találkozót vívott, a Nemzeti Sport ezek közül idézett fel néhányat.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 05. 26. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népstadionban játszott több mint tucatnyi találkozó közül számos meccs különleges jelentőségű volt. Az 1953. augusztus 20-án felavatott létesítményben rendezték a két klub szeptember 27-i mérkőzését. A Vörös Lobogó–Bp. Honvéd bajnokit 70 000 néző előtt az ez idő tájt Vörös Lobogóra keresztelt MTK nyerte meg 2:1-re. A vezetést Palotás Péter akcióját követően a pályaválasztó szerezte meg a második félidő elején, majd Puskás Ferenc remek átadását Kocsis Sándor hat méterről értékesítette. A győztes gólt a Hidegkuti Nándor elleni szabálytalanságért megítélt 17 méteres szabadrúgásból Kovács II József rúgta. A Népsport így értékelt: „A rangadó játékszínvonala a várt alatt maradt. A mérkőzés utolsó negyedórájától eltekintve közepes, sőt, Időnként annál is gyengébb volt az iram, és izgalmas pillanatok is csak néha-néha akadtak a játékban.” A rövid értékelés a honvédosokkal kapcsolatban hangsúlyozta: „Feltűnő volt, hogy a válogatott csatárok a szokottnál lényegesen halványabban játszottak.” Ez Budai II Lászlóra, Kocsisra és Puskásra vonatkozott, Czibor Zoltánról és Babolcsay Györgyről ez állt: „Ők kezdeményezték a támadások zömét.” Összességében: „A többet támadó és több gólhelyzetet kialakító Bp. Vörös Lobogó megérdemelten nyerte meg a rangadót.”

Ez volt tehát a két egyesület közti első találkozó a Népstadionban, a leghutóbbit pedig 1981. március 7-én játszották, és az MTK-VM és a Bp. Honvéd akkor 3–3-as döntetlent játszott. Az NS háromcsillagosra értékelte a meccset, ám a tudósító kiemelte, egyik 11-es sem volt jogos, ráadásul Kőrös játékvezető a Honvédnak megítélt büntetőt mintha megbánta volna, ezért az MTK-nak is adott egyet... A bíró egy csillagot kapott.

A cikk IDE kattintva olvasható el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.