Folytatta jó sorozatait az Atlético, növelte előnyét

Két mérkőzést pótoltak kedden a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Az Atlético Madrid és a Granada is hazai győzelmet aratott.

Magyar Nemzet
2021. 01. 12. 23:33
null
Forrás: Twitter/Atlético Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético Madrid és a Sevilla már az első fordulóban rangadót vívott volna egymással a spanyol labdarúgó-bajnokság 2020/21-es kiírásában. A piros-fehérek azonban az Európa-liga-győzelmük miatt elhúzódó nemzetközi idényük miatt kaptak egy extra pihenőhetet. A találkozót kedd este pótolták, miután az Atlético pályáját sikerült megtisztítani az elmúlt napokban esett hótól.

A találkozón inkább a listavezető Atlético akarata érvényesült: nem volt sok helyzet, a fővárosiak pedig hamar vezetést szereztek: remek akció végén Ángel Correa talált a vendégek kapujába. Előny őrzésében pedig egészen kiváló az Atlético: Diego Simeone csapata mindössze hat gólt kapott eddig a bajnokságban, amikor pedig vezetést szerzett, akkor nyert is.

A Sevilla mindent megtett azért, hogy rontsa az Atlético fantasztikus mérlegét, a vendégek eltalálták a kapufát is, gólt viszont újra az Atlético szerzett: Saúl Ñíguez állította be a 2-0-s végeredményt a tizenhatoson kívülről leadott lövésével.

Az Atlético növelte előnyét a tabella élén, pedig még mindig kettővel kevesebb meccset játszott, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. Az eltolt szezonkezdet miatt nehéz őszi elsőségről beszélni, de az biztos, hogy a bajnokság felénél az Atlético foglalja el az első helyet.

A Sevilla jó sorozata viszont megszakadt: az andalúz csapat hat, veretlenül megvívot bajnoki után szenvedett újra vereséget, így maradt a Villarreal és a Real Sociedad mögött a hatodik helyen. A másik kedden pótolt mérkőzésen a Granada a kieső helyen álló Osasunát győzte le.

La Liga

Granada–Osasuna 2-0

Atlético Madrid–Sevilla 2-0

A tabella élmezőnye: 1. Atlético Madrid 41 pont/16 meccs, 2. Real Madrid 37/18, 3. Barcelona 34/18.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.