Az NBA-ből kapott világsztár csapattársat Hanga Ádám

Három napja még cáfolta Pau Gasol, hogy visszatér a Barcelonához, de ma mégis bejelentették az érkezését. A spanyol világbajnok klasszis az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) eltöltött csaknem húsz év után lett újra nevelőklubja játékosa, egyúttal Hanga Ádám csapattársa.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 02. 23. 19:01
Ruják András az Eb-történelem legjobbjától, Pau Gasoltól kap sapkát. Nem fájt
Ruják András az Eb-történelem legjobbjától, Pau Gasoltól kap sapkát. Nem fájt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pau Gasol kedden közölte döntését, három nappal azután, hogy cáfolta az erre vonatkozó sajtóértesüléseket. – Örömmel térek haza, és hamarosan csatlakozom a Barcához. Szeretném a klub rendelkezésére bocsátani a tudásomat és tapasztalatomat az idény kulcsfontosságú pontján, miközben fejlesztem a fizikai kondíciómat is – jelentette be a Los Angeles Lakersszel két NBA-bajnoki címet nyerő center.

A negyvenéves klasszis volt Európa- és világbajnok is a spanyol válogatottal, sokan hazája minden idők legjobbjának tartják. A 216 centis játékos 2019 óta nem lépett pályára bokaproblémák miatt. Karrierjét a katalánoknál kezdte, majd 2001-ben igazolt az NBA-be, ahol a Lakers mellett megfordult a Memphis Grizzliesnél, a Chicago Bullsnál, a San Antonio Spursnél és a Milwaukee Bucksnál is. Hat NBA All Star-gálán szerepelt, olimpiákon pedig két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.

A Barcelona nemrég nyerte meg a Spanyol Kupát, amelyben is főszerepet játszott. A csapat a spanyol bajnokságban a Real Madriddal harcol az aranyéremért, az Euroligában pedig az első helyen áll az alapszakaszban. 2010 óta nem tudta megnyerni a Barcelona a legrangosabb európai kupát, ebben is segítheti Hangáékat Gasol.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.