Babos kitart az oroszok mellett: új partnere párosban háromszoros GS-győztes

Babos Tímea a párosban kétszeres Grand Slam-győztes Vera Zvonarjevával indul a belgrádi WTA-tornán. Nem lenne meglepő, ha az orosz partnerével alkotna egy párt a jövő héten kezdődő Roland Garroson.

Magyar Nemzet
2021. 05. 18. 14:55
St. Petersburg Ladies Trophy 2021 - Quarter-Finals
A moszkvai versenyzővel hosszabb távú lehet az együttműködés Fotó: Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legelőkelőbb helyen jegyzett magyar teniszezőnő, a párosban négyszeres Grand Slam-győztes tegnap a hivatalos honlapján és a saját közösségi oldalain adott helyzetjelentést. Babos idei története bővelkedik a nem várt fordulatokban: az Australian Open előtt Kristina Mladenovic közölte vele, hogy az eddig sziklaszilárdnak hitt páros együttműködésük felbomlott. Legalábbis Melbourne-ben nem együtt indultak.

Mladenovic után a fiatal orosz Veronika Kugyermetova oldalán játszott párost a magyar teniszező. A tegnapi bejegyzés alapján egyelőre szünetelteti a közös munkát a tapasztalt magyar és a tehetséges orosz játékos. „Mindeközben az új párostársam is lemondta a párost az orosz szövetség miatt, így nem volt partnerem a Roland Garrosra sem a nevezés előtt pár nappal” – írta Babos Tímea.

Tapasztalt versenyzővel áll össze Babos Tímea
Fotó: Mike Kireev/NurPhoto/AFP

A jelek szerint a soproni teniszező már meg is találta az új partnerét. Vera Zvonarjeva jól csengő név: a 36 éves játékos háromszoros Grand Slam-bajnok: 2012-ben az Australian Openen, 2006-ban és 2020-ban a US Openen nyert párosban. Vegyes párosban kétszer, 2004-ben a US Openen és 2006-ban Wimbledonban nyert GS-trófeát. Egyéniben a második a legjobb helyezése, 2010-ben állt a WTA-rangsor második pozíciójában, jelenleg a 96. 2010-ben Wimbledonban és a US Openen is döntőt játszott, de mindkétszer alulmaradt.

A Babos–Zvonarjeva páros ma debütál: a belgrádi WTA-tornán a spanyol Cristina Bucsa, Rebecca Peterson spanyol svéd kettős ellen játszik az első fordulóban.

Kíváncsiak voltunk a Babos Tímea sajtóügyeit intéző nővére véleményére, de egyelőre nem tudtuk őt elérni telefonon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.