Bajnokaink a Hungaroringen

A Formula–1 után évről évre a legnépszerűbb esemény a Hungaroringen a túraautó-világkupa (WTCR) és a kamionos Európa-bajnokság (ETRC), amelyek magyarországi futamait idén közösen rendezik meg a hétvégén. Mindkét sorozatban van magyar bajnok, Michelisz Norbert tavaly nyerte meg a WTCR-t, Kiss Norbert pedig 2014-ben és 2015-ben volt az ETRC legjobbja. Versenyzőinknek idén szurkolók nélkül kell helytállniuk hazai pályán, mert zárt kapus a hungaroringi hétvége.

2020. 10. 17. 8:30
Kiss Norbert, Michelisz Norbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiss Norbert a bajnoki címért küzd a kamionos Eb-n, amelynek a járvány miatt mindössze három fordulója lesz. A nyitány után négypontos hátránnyal a második helyen áll. – Optimista vagyok, mert Csehországban úgy voltunk egy körön a leggyorsabbak, hogy nem voltunk ott tesztelni, ellentétben a riválisokkal, a Hungaroringen viszont többször gyakoroltunk – árulta el Kiss. – Az első hétvége tapasztalataiból azt látom, hogy nincs mese, bajnokságot kell nyerni.

https://www.facebook.com/kissnorbidriver/photos/a.434361229992298/3343226119105780/

Ilyen vérmes reményei nem lehetnek Michelisz Norbertnek, aki a 2019-es világkupa-győzelme után idén még nem tudott dobogóra állni, a Hyundai Motorsport a németországi hétvégét bojkottálta is az autó túlszabályozása miatt. – Jelenleg 74 pont a hátrányom az első helyezetthez képest, és egy hétvégén 85 pont szerezhető, szóval három fordulóval a vége előtt semmiképpen sem lehet kijelenteni, hogy vége a dalnak – bizakodott Michelisz. – Remélem, hogy a Hungaroring után új bajnokság kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.