Balázs Attila kiszabadult, pénteken tilos az edzés

Fokozott biztonsági előírásokat kell követniük a teniszezőknek az idei első Grand Slam-torna, a február 8-án rajtoló Australian Open előtt. A tornán egyesben és Fucsovics Mártonnal párosban is induló Balázs Attilának véget ért a kéthetes karantén.

Magyar Nemzet
2021. 01. 28. 16:59
null
Forrás: Facebook/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztrália büszke arra, ahogyan eddig megküzdött a koronavírussal, az elért eredményeket pedig nem akarja kockára tenni az ország legjelentősebb nemzetközi sporteseménye, az Australian Open kedvéért sem. Ugyanakkor a teniszezők évadnyitó Grand Slam-versenye mindenki számára eléggé fontos volt ahhoz, hogy megszülessen a kompromisszum. A torna a szokásos januári időpont helyett február 8-án kezdődik, a játékosokra pedig az országba érkezés után két hét karantén várt.

Balázs Attila számára ez az időszak csütörtökön letelt, így a magyar játékos már boldogan sétálhatott Melbourne-ben. A magyar játékos közösségi oldalán osztotta meg szurkolóival, hogy nagyon várja már a jövő hétfőn startoló felvezető verseny, a Great Ocean Road Opent, amely ugyanúgy a Melbourne Parkban zajlik, mint az egy héttel később rajtoló Australian Open. A világranglistán 93. helyen álló Balázs Attila utoljára tavaly október végén Bécsben versenyzett, az Australian Openen pedig idén debütál.

Sőt, az egyes mellett Fucsovics Mártonnal párosban is elindul Melbourne-ben. A legmagasabban rangsorolt magyar teniszezőnek még várnia kell a karanténból való szabadulással, ugyanis két nappal később érkezett meg Ausztráliába, mint Balázs Attila, aki pénteken kötelező szünnapot tart, szombaton viszont már újra az edzőpályán készül az ausztráliai feladatokra.

Fucsovics jövő héten szintén pályára lép, de a másik, Murray River Open névre keresztelt felvezető tornán, ahol 16. kiemelt lesz.

Az Australian Open felvezetése viszont már pénteken, a ranglistapontokért zajló tornák előtt elkezdődik. Az Adelaide-ben elszállásolt szupersztárok gálameccsen tapasztalhatják meg újra, milyen nézők előtt játszani. A férfi mérkőzések párosítása: Novak Djokovics–Jannik Sinner, Rafael Nadal–Dominic Thiem. A női találkozók szereposztása Serena Williams–Oszaka Naomi és Simona Halep–Ashley Barty.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.