Balogh Norbert megkezdte a visszatérést

Angliából vegyesen érkezett jó és rossz hír magyarokról. Végre írhatjuk ezt többes számban, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak Nagy Ádám, hanem a Championship másik magyarja is érdekelt volt a mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2020. 01. 14. 14:51
null
A Hull City U23-as csapatában már futballozott egy félidőt Fotó: Hull City
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyér program, gyér részvétel – így is össze lehetne foglalni a külföldön játszó, a válogatottnál szóba jöhető magyar futballisták hétvégéjét. Zömük nem is lépett pályára, ezt fedi a gyér részvétel, és csak ketten játszották végig a mérkőzésüket. Az egyikük Bese Barnabás, aki a francia másodosztályú Le Havre védelmét erősíti, és csapata 1-0-ra nyert a Niort otthonában. A Le Havre húsz forduló után a hatodik helyen áll, mindössze egy ponttal elmaradva a már osztályozót jelentő ötödik pozíciótól. A másik az egész meccset a pályán töltő magyar labdarúgó Korhut Mihály volt, aki a görög bajnokságban az Arisz Szalonikivel 0-0-t játszott a Lárissza vendégeként, és ezzel a ponttal maradt a negyedik helyen. Ha már Görögország: az Atromitosz 1-0-ra nyert a Panetolikosz stadionjában, a kapuját Megyeri Balázs védte, Ugrai Roland viszont nem szerepelt a keretben.

Cipruson két magyar futballista keresi a kenyerét, ám ezúttal és sem kapott helyett az Apollon, illetve az Omonia Nicosia keretében. Nem lépett pályára sem, de ő nem a formája vagy sérülés miatt, hanem azért, mert az Egyesült Arab Emírségekben az Öböl-kupa elődöntői miatt szünetel a bajnokság, a magyar válogatott kapitányának a csapata, az al-Ittihad Kalba pedig nem érdekelt már a sorozatban.

A Hull City U23-as csapatában már futballozott egy félidőt
Fotó: Hull City

Angliából vegyesen érkezett jó és rossz hír magyarokról. Végre írhatjuk ezt többes számban, mert ez azt jelenti, hogy nemcsak hanem a Championship másik magyarja, Balogh Norbert is érdekelt volt a mérkőzésen. A Hull City alkalmazásában álló Balogh az első félidőt töltötte a játéktéren a Bolton U23-asai ellen 4-0-ra megnyert találkozón. Az idény közben szerződtetett magyar támadó eddig egy bajnokin lépett pályára az első csapatban, még október 23-án a Nottingham Forest ellen, ám a hajrában megsérült, majd a gyógykezeléseket követően már-már visszatért, de edzésen ismét sérülést szenvedett.

– Örülök, hogy Norbert játszott, jó kis gyakorlás volt ez számára – nyilatkozta Grant McCann, a Hull City menedzsere. – Nagyjából tíz hetet hagyott ki, fontos volt, hogy végre újra éles körülmények között jusson játékpercekhez. Remélhetőleg növelni tudjuk a játékidejét az U23-asoknál, mert kell néhány meccs, valószínűleg három-négy is, hogy visszanyerje a sebességét.

Nagy Ádámról már a múlt héten megírtuk, hogy továbbra is sokat bajlódik a bokájával. Most csereként beállva a Bristol Citybe harminc percet játszott a Wigan otthonában 2-0-ra megnyert bajnokin, még 0-0-nál állt be. A meccset megelőző sajtótájékoztatón a Bristol szakvezetője, Lee Johnson arról beszélt, még mindig nem jött rendbe a magyar középpályás régóta sérült bokája, és bár képes pályára lépni, fájdalmai vannak, így lehet, hogy műtéti beavatkozásra lesz szüksége. A Bristol a győzelme után a kilencedik helyen áll a Championshipben, és csak egy pont választja el a hatodik, a feljutásról döntő és rájátszást érő helytől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.