Barcelona: ponthátrány és feszültség

A 33. körben a katalánokra ma kőkemény feladat vár, hiszen az Atlético Madridot fogadják.

Magyar Nemzet
2020. 06. 30. 12:11
La Liga Santander - RCD Mallorca v FC Barcelona
Lionel Messinek most nem lehet jó hangulata Fotó: Albert Gea Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a La Liga 32. fordulójában a Real Madrid vasárnap éjjel idegenben 1-0-ra legyőzte az Espanyolt, a szombaton Vigóban csak 2-2-es döntetlent játszó Barcelona már nemcsak az egymás elleni mérkőzések alapján szorul a listavezető királyi gárda mögé, hanem két pont a hátránya. A 33. körben a katalánokra ma kőkemény feladat vár, hiszen a harmadik helyezett Atlético Madridot fogadják (22.00, tv: Spíler 2). A Real Madrid a forduló záró mérkőzésén, csütörtökön majd a hatodik helyezett Getafét fogadja.

Az Atlético a hét végén 2-1-re verte az Alavést, ami mérföldkő volt a vezetőedző Diego Simeonénak: mostantól a bajnokságban aratott győzelmek számában immár egyedül a legeredményesebb tréner a klub történetében. Az argentin szakember irányításával a csapat 195. alkalommal gyűjtötte be a három pontot a La Ligában, a korábbi rekorder Luis Aragonés volt 194 élvonalbeli sikerrel. A madridi gárdának egyébként jól megy a játék, az újrakezdés óta egy döntetlen után sorozatban négyszer nyert, és a legutóbbi tíz találkozóján veretlen maradt. A két csapat legutóbbi, januári összecsapását 3-2-re az Atlético nyerte a Szuperkupa elődöntőjében, a szaúdi Dzsiddában, a bajnokság első felében viszont a Barcelona győzött 1-0-ra pár héttel korábban Madridban.

Lionel Messinek most nem lehet jó hangulata
Fotó: Reuters

A Barcelonánál vasárnap feszült hangulatú edzést tartottak, és sajtóhírek szerint és Quique Setién vezetőedző között nem felhőtlen a viszony. A csapat korábbi játékosa, a 133-szoros válogatott, világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi pedig „bejelentkezett” a vezetőedzői posztra. A negyvenéves Xavi jelenleg a katari asz-Szadd szakvezetője, és a Sport.es híroldalnak nyilatkozva utalt rá, hogy az év elején volt már ajánlata a Barcától, de visszautasította, mert idény közben nem akarta cserben hagyni arab klubját.

A La Liga élcsoportja: 1. Real Madrid 71 pont, 2. Barcelona 69, 3. Atlético Madrid 58, 4. Sevilla 54, 5. Villarreal 51, 6. Getafe 49.

Serie A, 28. forduló: Parma–Inter 1-2, Napoli–SPAL 3-1, Udinese–Atalanta 2-3, Milan–Roma 2-0. Az élcsoport: 1. Juventus 69, 2. Lazio 65, 3. Inter 61, 4. Atalanta 57, 5. Roma 48, 6. Napoli 45, 7. Milan 42.

Szoboszlai közelebb a Milanhoz

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg játékosa, és a Milan közelebb került egymáshoz – írta hétfőn a Calciomercato.com olasz szakportál, előrevetítve, hogy a magyar válogatott 19 éves támadó középpályása a nyári átigazolási időszak után az olasz élcsapatnál folytathatja pályafutását. A portál szerint a milánóiak lehetséges új szakvezetőjének, Ralf Rangnicknak az egyik nagy célpontja Szoboszlai, akinek a neve „piros betűvel szerepel” a német szakember noteszében. A Calcio­mercato.com megjegyzi, hogy Szoboszlai a Paris Saint-Germain és az Arsenal érdeklődését is felkeltette. A portál úgy tudja, hogy a Milan és Szoboszlai ügynöke, Esterházy Mátyás között egyre intenzívebb a kapcsolat, és a játékos megszerzésére irányuló műveletet a milánói klub ügyvezető igazgatója, Ivan Gazidis már jóváhagyta. Szoboszlai salzburgi szerződése még két évig érvényes, ügynöke ezzel kapcsolatban a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy nem feltétlenül terveznek klubváltást nyáron.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.