Bemutatkozott a Nemzeti Sportügynökség

2019. 07. 12. 13:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötven nappal a szeptemberi, budapesti öttusa-világbajnokság rajtja előtt tegnap hivatalosan is bemutatkozott a 2018-ban megalakult Nemzeti Sportügynökség (NSÜ), amely az esemény szervezését, lebonyolítását végzi. A tavaly létrehozott szervezet idén több mint 130 kiemelt jelentőségű sporteseményt támogat, többek között sikeresen rendezte meg az asztalitenisz-világbajnokságot és a női vízilabda-világliga döntőjét. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a Testnevelési Egyetemen tartott sajtótájékoztatón kijelentette: a „világeseményekhez világszintű rendezés szükséges és természetesen az is, hogy a szövetségekről levegyük a rendezés terhét, ezért hoztuk létre 2018-ban a Nemzeti Sportügynökséget”. Az NSÜ ügyvezető igazgatója, Nagy Zsigmond hangsúlyozta: a magyar sport az aranykorát éli, korábban nem tapasztalt állami források állnak rendelkezésre.

– Küldetésünk a hazai világversenyek lehető legprecízebb szakmai, pénzügyi és jogi tervezése, előkészítése és megvalósítása – fogalmazott a sportvezető, a Magyar Olimpiai Bizottság korábbi nemzetközi igazgatója. Bretz Gyula, a Magyar Öttusaszövetség elnöke szerint sporttörténelmi jelentőségű lesz a szeptember 2. és 9. között zajló budapesti világbajnokság, hiszen korábban még soha nem rendeztek egy helyen és egy időben öttusa- és laserrun-vb-t. Kiderült, hogy az öttusázók selejtezőit, valamint a finálék körvívását a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezik.

Nagy Zsigmond Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros-szövetség elnökével is együttműködési szerződést írt alá; a jövő évi Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny három magyar szakaszát is az NSÜ rendezi majd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.