Bemutatta idei Forma-1-es versenyautóját a világbajnoki címvédő istálló

Forrás: MTI2020. 02. 14. 19:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Internetes oldalán és közösségi médiacsatornáin mutatta be pénteken a W11-es kódjelzésű idei Forma-1-es versenyautóját a világbajnoki címvédő Mercedes istálló.

A versenygép pénteken (ma) meg is teszi az első tesztkilométereket Silverstone-ban, a teljes mezőny számára az első hivatalos teszt pedig jövő szerdán kezdődik Barcelonában.

„Természetesen egyelőre fogalmunk sincs arról, hogy hogyan állunk a többiekhez képest” – jelentette ki a címvédő és hatszoros világbajnok brit hozzátéve, hogy télen minden eddiginél jobb felkészülési időszakot teljesített. „Fizikailag és mentálisan úgy érzem, hogy még magasabb szinten vagyok, mint tavaly ilyenkor” – mondta a 35 éves versenyző, aki ha az idén megnyeri pályafutása hetedik vb-címét, akkor beállítja a legendás német rekordját.

A stuttgarti autógyár F1-es csapata szintén a hetedik vb-címét nyerheti, méghozzá sorozatban, 2014 óta ugyanis megszakítás nélkül a Mercedes diadalmaskodott a konstruktőrök pontversenyében.

„Jelenleg három istálló autói lehetnek képesek a futamgyőzelemre, és ha minden megfelelően alakul, akkor a vb-címre” – nyilatkozta még az év elején Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Az osztrák szakember a Mercedes mellett a Ferrarit és a Red Bullt sorolta még a végső diadalra is esélyes csapatok közé.

Az idei Forma-1-es szezon március 15-én, Melbourne-ben, az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.