Bízik az olimpiai részvételben a bokszszövetség elnöke

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) elnöke a nem túl jó esélyek ellenére bízik benne, hogy lesz magyar bokszoló a tokiói olimpián.

Forrás: MTI2020. 01. 10. 13:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÖSZ-t szeptember vége óta vezető Bajkai az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken elismerte, hogy nem a legjobb korszakát éli a magyar boksz és a szövetség, ezért az utóbbi időben mindenki óvatosan fogalmazott a kvalifikációs reményeket illetően.

„Az esélyeink sajnos nem túl jók, ennek ellenére bízunk abban, hogy lesz kvalifikációt sikeresen teljesítő versenyzőnk” – mondta az elnök, hozzátéve, hogy nagyon nehéz út vezet a játékokig. Mindössze két versenyen lehet kvótához jutni, előbb márciusban, Londonban tartanak európai kvótaszerző viadalt, majd májusban, Párizsban világkvalifikációs versenyt.

Bajkai István jelezte, mindkét versenyen a maximális létszámmal szeretne részt venni Magyarország, azaz a nyolc férfi és öt női kategóriában. A két viadal közül a londoni ígérkezik a nehezebbnek, mivel a legerősebb európai versenyzők mind szorítóba lépnek majd, míg Párizsban a már kvótások nem lesznek a mezőnyben egyik kontinensről sem.

Eddigi munkájáról és tapasztalatairól a sportvezető elmondta, hogy elsőként a pénzügyeket kellett áttekinteni és korrekciókat kellett végrehajtani, annak érdekében, hogy például az edzőtáborokat meg lehessen szervezni, a pénzügyi források rendelkezésre álljanak. E mellett a szervezeti kultúra és a hatékony munkavégzés feltételeire kellett koncentrálnia.

„Még nagyon a feladataim elején vagyok, de azt gondolom, hogy erős lépésekkel igyekszünk egy 21. századi szervezetet felépíteni” – jelentette ki a MÖSZ első embere, aki a feladatok közé sorolta az utánpótlás bővítését, mert nem elégedett azzal, amennyi fiatal bekerül a bokszba. Szintén fontos célként jelölte meg, hogy újra népszerűvé tegyék az ökölvívást Magyarországon.

Bajkai István abban is bízik, hogy a nemzetközi szövetség visszanyeri majd korábbi helyét és megoldódnak a problémái, ám azt is megjegyezte, hogy a magyar ökölvívók eredményességét nem befolyásolja, hogy az AIBA-t a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárta a tokiói olimpiáról és még előtte felfüggesztette tagságát a NOB-ban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.