Bognár György szerint a játékvezető is segítette a Kisvárdát

A szabolcsi együttes véget vetett a Paks remek sorozatának az NBI-ben.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 11:35
null
Bognár György ma is őszintén beszél a futballról Fotó: Molnár Gyula Forrás: Tolnai Népújság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda állította meg a Paks remek sorozatát: amióta átvette a csapat irányítását, a Tolna megyei együttes tizenhat pontot szerzett, ötször nyert, és egyszer döntetlenre végzett. Kisvárdán azonban véget ért a veretlenség, a hazai együttes ugyanis pénteken este 3-1-re nyert, amivel egyébként fel is ugrott a tabella második helyére.

 

Bognár György

 

Bognár György a meccs utáni nyilatkozatában elismerte, hogy csapata nem játszott jól, de a játékvezetőt is bírálta:

– Sajnos ma közepes teljesítményt nyújtottunk, egyénileg senki nem futballozott az átlagon felül, ez hiányzott a támadójátékból. Próbáltunk végig veszélyesen játszani, letámadni, és helyzeteket kialakítani, de már az első félidőben is jó párszor kinyíltunk, és szépen megkontráztak a hazaiak. Nagy segítséget kaptak azért a játékvezetőtől, aki azt a futballt támogatta, amely legalább húsz percet elcsalt ebből a meccsből. Becsületesen próbálunk menni előre, de ha van olyan, hogy a játékvezető segít abban, hogy leültessenek egy mérkőzést, és az iramtalan legyen, akkor ez ma megtörtént.

A Kisvárda vezetőedzője, Supka Attila szerint ezért a sikerért nagyon meg kellett dolgozniuk.

– Jó csapat ellen játszottunk, voltak időszakok, amikor a Paks beszorított minket. Az első negyedóra nem olyan volt, mint amit terveztünk, viszont utána az előre betervezett támadásaink jól működtek. Be tudtuk passzolni a védők közé és mögé a labdákat, s ezekből megvoltak azok a lehetőségeink, amelyekből gólt is sikerült szereznünk. A végén a Paks mindent egy lapra tett fel. Tudtuk is, hogy ívelgetni fogja a labdát a magas embereinek, azonban ezt kontrolláltuk, és még kontrát is tudtunk vezetni, így megnyertük a mérkőzést.

NB I, 11. forduló (minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg)

Péntek

Kisvárda – Paks 3-1 (2-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, jv.: Káprály. Gólszerző: Bumba (18.), Návrátil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (öngól, 31.)

Szombat

Puskás Akadémia–Budafok 14.45 (M4 Sport+)

Mezőkövesd–MTK 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mol Fehérvár–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

Az Újpest–Zalaegerszeg mérkőzést december 23-án, 18 órakor játsszák le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.