Bölöni menesztése után egy nappal szárnyakat kapott a Gent

Kedden három mérkőzést már lejátszottak a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában. A Benfica Szalonikiben 2-1-re kikapott a PAOK-tól, így tizenegy év után először nem lesz ott a BL főtábláján. A Gent egy nappal azután jutott tovább, 2-1-re legyőzve a Rapid Wient, hogy Bölöni László vezetőedzőt menesztették.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 9:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalonikiben a félidőben még 0-0-ra állt a PAOK–Benfica meccs, a házigazda a 63. percben a Tottenhamban nyolc évet lehúzott belga Jan Vertonghen öngóljával szerzett vezetést, a 75. percben pedig a nyáron az éppen a Benficától érkezett szerb Andrija Zsivkovics találata után már 2-0 volt az állás. Rafa Silva a 90. percben szépített, ennek már nem volt jelentősége, a Benfica kiesett. A portugáloknál nagy a szomorúság, hiszen a 2010/11-es idény kezdete óta minden évben kiharcolták a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján való szereplés jogát. Nagy pech számukra, hogy a koronavírus-járvány miatt most egy meccs döntött a továbbjutásról, és ezt idegenben kellett játszaniuk.

A Gent hazai pályán 2-1-re verte a Rapid Wient, egy nappal azután, hogy a belga együttes menesztette Bölöni László vezetőedzőt, aki mindössze huszonöt napot töltött a kispadon. A tréner nem találta meg a közös hangot a játékosaival, akik gyakorlatilag fellázadtak ellene. S ugyan a tavalyi bajnokságban ezüstérmes Gent jelenleg csak 16. a tabellán három pontjával – Bölönivel egy meccset nyert, kettőt elveszített –, a BL-selejtezőre immár Wim De Decker irányításával összekapta magát az együttes. A vendégek ezen az összecsapáson is csak későn, a 93. percben találtak be.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló:

Keddi eredmények:

PAOK (görög)–Benfica (portugál) 2-1 (0-0)

Gent (belga)–Rapid Wien (osztrák) 2-1 (1-0)

Dinamo Kijev (ukrán)–AZ Alkmaar (holland) 2-0 (0-0)

Szerdai műsor:

Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) 19.00 (tv: M4 Sport)

Omonia Nicosia (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb) 17.00 (tv: Sport 2)

Makkabi Tel-Aviv (izraeli)–Dinamo Breszt (fehérorosz) 19.00

Qarabag (azeri)–Molde (norvég) 19.00

Midtjylland (dán)–Young Boys (svájci) 20.30

A győztesek egyetlen párharc megnyerésére lesznek a BL főtáblájától, s ha kikapnak az utolsó selejtezőkörben, a rájátszásban, akkor az Európa-liga csoportküzdelmeiben szerepelhetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.