A Bp. Honvéd hagyta kiénekelni a sajtot a szájából

A labdarúgó NB I 5. fordulójában mindössze négy meccset játszottak le, melynek lezárását a Honvéd és az Újpest összecsapása jelentette. A kispestiek sokáig jobban futballoztak és vezettek is, de túl korán ültek rá az eredményre, így a vendégek bár komoly erőfeszítések árán, de egyenlítettek. A Bp. Honvéd ezzel a vereséggel az utolsó helyen maradt.

2020. 09. 27. 19:59
MÁTÉ Zsolt
Budapest, 2020. szeptember 27. A kispesti Balogh Norbrt (k), valamint Nemanja Antonov (b) és Máté Zsolt, az Újpest játékosai a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Budapest Honvéd - Újpest FC mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. szeptember 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bp. Honvéd a falba verheti a fejét.

Ha valaki fogadott a Bp. Honvéd és az Újpest meccsére, és a közelmúlt statisztikájából indult ki, akkor biztosan habozás nélkül a döntetlenre tette a pénzét. A két csapat legutóbbi huszonegy meccséből tizenkettőn osztozott meg a pontokon, és ha szűkítjük a kört, akkor még inkább az iksz bejelölésére sarkalhatta embereket az eredménysor, hiszen az utolsó hét meccsből egyikük sem tudott ötöt megnyerni. A teljesség kedvéért persze illik kitágítani az időt, mert ez az 5. forduló legnagyobb hagyományú mérkőzése. A kispestiek és az újpestiek már 1916 óta csatáznak az első osztályban, és eddig 212-szer találkoztak, ebből a Honvéd 57, az Újpest 103 mérkőzést nyert meg, 52-szer pedig döntetlen lett az eredmény.

A csonka fordulók miatt talán nem árt rögzíteni, hogy a Bp. Honvéd ugyan az utolsó helyen várta ezt a találkozót, de egy meccsel kevesebbet játszott, és az Újpest mindössze egyetlen ponttal előzte meg hiánytalan mérkőzésszámmal. Egyszerűbben fogalmazva a vesztett pontok számát tekintve a kispestiek álltak jobban.

Mozgalmasan indult a találkozó, a Honvéd kezdeményezett, eleinte irányította is a játékot, ám mindez csupán egy jogosan meg nem adott gólt eredményezett. Idővel felbátorodott az Újpest, kialakított néhány helyzetet, de ezekre túlzás lenne az életveszélyes jelzőt használni. Aztán a 31. percben megszerezte a vezetést a házigazda: Zsótér balról laposan középre adott, a védők közül remek ütemben kilépő Balogh pedig nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezett – 1-0.

Érdekesség, hogy az Olaszországot, Ciprust és Angliát is megjárt Balogh Norbert csaknem napra pontosan öt éve, 2015 októberében szerzett gólt a magyar bajnokságban.

A második félidőt agilisan kezdte az Újpest, és ettől megélénkült a mérkőzés. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek a gólszerzésre, a legnagyobb a 62. percben vendégek előtt, ám Simon ajtó-ablak helyzetből a bal kapufa mellé gurította a labdát. Amikor felpörgött az iram, megugrott a technikai hibák száma, ami a színvonal rovására ment, és ebben mindkét csapat vétkes volt. Ahogy múltak a percek, az Újpest egyre nagyobb fölénybe került, a kispestiek talán túl hamar kezdték el óvni az eredményt, amire rá is fizettek. A 77. percben a liláknál debütáló, pénteken szerződtetett Antonov góllal mutatkozott be, a szerb futballista egy zavaros helyzetet zárt le egy pontos lövéssel – 1-1. És ez még nem volt elég büntetés a Bp. Honvéd elalvásáért: Tallo remek átadásával Simon ugrott ki középen kicsit jobbra, és higgadtan a kilépő Tujvel mellett lőtt a hazai kapu jobb oldalába – 1-2.

 

 

A Bp. Honvéd tényleg a falba verheti a fejét. Hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, miután jobban futballozott az Újpestnél, ám elkövette azt a hibát, hogy fél órával a lefújás előtt azt hitte, vége a mérkőzésnek. Az Újpestet viszont megilleti a dicséret, mert észrevette, hogy az ellenfele túl korán elkönyvelte a győzelmet, összeszedte magát, és megfordította az eredményt.

 

 

NB I, 5. forduló

Péntek

Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, 782 néző, jv.: Bogár G. Gólszerző: Baluta (59.)

Szombat

Paks–MTK 4-0 (1-0), Paks, 1398 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Hahn (37., 57., mindkettő tizenegyesből, 80.), Szakály D. (52.). Kiállítva: Baki (37.)

Zalaegerszeg–Diósgyőr 3-1 (2-1), Zalaegerszeg, 2825 néző, jv.: Antal P. Gólszerző: Könyves (8., 11-esből 31.), Koszta (11-esből 77.), illetve Hegedűs (45.)

A Budafok–Ferencváros mérkőzést az MLSZ 2021. január 27-én 18 órára halasztotta.

Vasárnap

Bp. Honvéd–Újpest 1-2 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2375 néző, jv.: Solymosi. Gólszerző: Balogh (31.), illetve Antonov (77.), Simon (79.)

A Kisvárda–Mol Fehérvár mérkőzést az MLSZ 2021. január 27-én 17 órára halasztotta.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.