Brutális jelenet sokkolja az orosz jégkorongsportot + videó

Szörnyű jelenet játszódott le a hét végén Oroszországban a jégkorong MHL-ligában, amely gyakorlatilag az orosz profi KHL-liga előszobája a juniorok számára. A 2020/21-es szezonban a nyugati régióban tizenhét, a keletiben tizenöt csapat szerepel, s utóbbiban a táblázaton utolsó novokuznyecki Medvék a kilencedik helyezettet, az omszki Sólymokat fogadták.

2021. 01. 25. 21:10
null
Mindenki nagyon megijedt, érthetően Forrás: Instagramm/kuznetskie_medvedi_mhl
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadik harmad végén a hazaiak támadója, Gyemid Panyicskin odapiszkált az omszkiak kapusának, akinek a csapattársa, Tyimofej Davidov azonnal a védelmére kelt. A verekedés során ledöntötte Panyicskint, aki beverte a tarkóját a jégbe, és vélhetően azonnal elveszítette az eszméletét. Davidov azonban brutálisan – nincs rá jobb leírás – beleverte a fejét a jégbe. Ez még a sokat látott orosz jégkorongsportban is sokkoló jelenet…

Mindkét csapat orvosai azonnal berohantak a jégre, a szerencsétlenül járt novokuznyecki játékost hordágyra fektették, és azonnal kórházba szállították. Panyicskin itt később magához tért, de orvosi megfigyelés alatt tartják. A jó hír az, hogy a hírek szerint „csak” agyrázkódást állapítottak meg nála, mert sokkal rosszabb is történhetett volna.

Davidovot öt plusz húsz perces kiállítással sújtották, már nem jöhetett vissza a mérkőzésre, amelyet az omszkiak nyertek meg 4-1-re.

Az omszki csapat és Davidov személyesen is elnézést kért a klub Twitter-csatornáján. A Sólymok szerint egyébként játékosuk csak meg akarta rázni az ellenfelét.

– Ki kellett állnom a kapusomért, de semmiképpen nem akartam sérülést okozni az ellenfelemnek. Elnézést kérek tőle, és mielőbbi gyógyulást kívánok neki – mondja megszeppenve. Ám hiába a bűnbánás, sokan vannak azon a véleményen, hogy a tette után soha többet nem lenne szabad a jégre engedni.

Tyimofej Davidov büntetéséről még nem döntött az MHL, a fegyelmi szabályzat szerint elméletileg megúszhatná négymeccses eltiltással és 15 ezer rubeles pénzbírsággal, ami átszámítva valamivel kevesebb, mint 60 ezer forint. A történtek fonáksága, hogy meglehet, a novokuznyeckieknek viszont egymillió rubelt kell befizetniük az MHL kasszájába. A másnapi meccsre ugyanis nem álltak ki az omszkiak ellen, közleményük szerint a játékosaikat sokkolták a történtek, ám a liga az ilyen lépést nagyon rossz néven veszi. A KHL-ben szeptember végén a Lokomotiv Jaroszlavl nem tudott kiállni egy mérkőzésre, mert nagyon sok koronavírusos játékosa volt, de erről állítólag nem tájékoztatott időben, így hárommillió rubeles büntetést róttak ki rá, miközben a meccset 5-0-s vereségével könyvelték el.

Mindenki nagyon megijedt, érthetően Forrás: Instagram/kuznetskie_medvedi_mhl

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.