A Budafok nem élt vissza a felcsúti vendégszeretettel

A labdarúgó NB I 11. fordulójában a Budafok a Puskás Akadémia vendége volt. Nem élt vissza a vendéglátással, nem sok vizet zavart a hazai kapu előtt, a felcsúti együttes végig irányíthatta a játékot, jól futballozott, és végül is gond nélkül tartotta otthon a két pontot a 2-0-ás győzelemmel.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 16:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem járt túl jól a Budafok a nemes gesztussal. Három hete, a Pakstól elszenvedett vereség óta nem tudott meccset játszani. A klub honlapján Czizmadia Csaba vezetőedző ezt szóvá is tette:

– Sajnos a járványhelyzet keresztülhúzta a számításainkat. Az elsődleges tervek szerint az MTK-val játszottunk volna edzőmeccset, ám a sok hiányzó miatt ellenfelünk – érthető módon – lemondta a találkozót. Ezután a magyar U19-es válogatottal kötöttünk le mérkőzést, de sérülések és betegségek okán ez is meghiúsult. A mostani körülmények között nem könnyű ellenfelet találni, úgyhogy alkalmazkodunk a helyzethez.

 

Csizmadia Csaba
Fotó: budafokimte.hu

 

Felcsúti kollégája, Hornyák Zsolt sem lehetett túl boldog, hiszen a Puskás Akadémia, az előző bajnokság bronzérmese eddig csalódást okozott ebben az idényben, mindössze 12 pontot gyűjtött úgy, hogy 21 gólt kapott. Ő is a klub honlapjának nyilatkozott:

– Sokat beszélgettünk arról, ami történt, hiszen nagyon sok gólt kaptunk az utóbbi mérkőzéseken. Visszatekintve úgy látom, a koronavírus megjelenése óriási kárt okozott a csapatnál, nem is hittem el, hogy ennyire nehéz lesz összerázni a fiúkat szezon közben. A járvány nem is annyira a fizikumnak, mint a csapat kollektív pszichéjének ártott – ezt igyekeztünk orvosolni.

Érdekesség, hogy a budafokiak keretében hat olyan játékos van, aki valamilyen módon kötődik a Puskás Akadémiához: Huszti András és Skribek Alen a felcsúti klub kölcsönjátékosaként szerepelnek a BMTE-ben, Szabó Máté és Takács Ronald éveken át az akadémián nevelkedett, míg Vaszicsku Gergő és Margitics Andor a felnőtteknél is szóhoz jutott.

Sokáig nem akadt egyetlen feljegyzésre méltó esemény, és az első sem volt szívderítő: a 20. percben Vaszicsku Gergő egy felugrás után rosszul fogott talajt, hordágyon kellett levinni a pályáról. A Puskás Akadémia nagy fölényben, ám kevés veszéllyel futballozott, a Budafok támadójátéka lényegében nem létezett. Az első igazi hazai helyzet viszont azonnal gólt is eredményezett: a 39. percben Kiss Tamás a bal oldalon szépen vett le egy beadást, majd visszagurított, és a labda a kaputól 6 méterre álló Josip Knežević bal lábáról a hálóba pattant – 1-0.

 

A szünet után is eseménytelenül zajlott a játék, és ebből szerzett újabb gólt a házigazda: az 58. percben Mance iramodott meg a balösszekötő helyén, majd egy csel után 18 méterről jobbal a bal alsó sarokba csavarta a labdát – 2-0. A Budafok továbbra sem okozott túl sok gondot a hazai csapatnak, amely a 72. percben háromra növelte előnyét, egy remek ütemű kiugratás után talált újból a kapuba – 3-0. A horvát Antonio Mance közel került a mesterhármashoz is, ám ígéretes helyzetből leadott lövését blokkolták a védők.

A hátrelévő idő már nem volt több puszta formalitásánál, a Puskás Akadémia különösebb ellenállás nélkül, jó játékkal simán győzött a támadásokat teljesen nélkülöző újonc ellen.

 

NB I., 11. forduló (minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek meg)

Péntek

Kisvárda–Paks 3-1 (2-1), Kisvárda, Várkerti Stadion, jv.: Káprály. Gólszerző: Bumba (18.), Návrátil (44.), Jelena (86.), illetve Rubus (öngól, 31.)

Szombat

Puskás Akadémia–Budafok 3-0 (1-0), Felcsút, jv.: Pillók. Gólszerző: Knežević (39.), Mance (58., 72.)

Mezőkövesd–MTK 17.00 (M4 Sport)

Bp. Honvéd–Ferencváros 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mol Fehérvár–Diósgyőr 17.00 (M4 Sport)

Az Újpest–Zalaegerszeg mérkőzést december 23-án, 18 órakor játsszák le.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.