Amikor Christian Eriksen gólt lőtt Gulácsinak + videó

A helyszínről érkező információk szerint Christian Eriksen állapota stabil, már kórházban van, lélegzik és beszél. A kezdeti sokk után ezek mindenképpen örömteli és megnyugtató hírek. Felidézzük a dán labdarúgó két gólját, amelyeket magyar kapusoknak lőtt pályafutása alatt, s szorítunk, hogy mielőbb jobban legyen!

Magyar Nemzet
2021. 06. 12. 20:54
Eriksen
epa08822944 Denmarks Christian Eriksen celebrates after scoring on a penalty during the UEFA Nations League - League A - Group 2 Match between Denmark and Iceland, in Copenhagen, Denmark, 15 November 2020. EPA/Liselotte Sabroe DENMARK OUT Fotó: Liselotte Sabroe Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Dánia–Finnország mérkőzés első félidejének hajrájában esett össze a pályán az Európa-bajnokságon, de a rémisztő képsorokat mostanra megnyugtató hírek váltották fel az állapotáról. Megkerestük a 29 éves dán középpályás két gólját, amelyeket magyar kapusok ellen lőtt.

Először 2012 augusztusában, még az Ajax játékosaként vette be Babos Gábor kapuját a NEC Nijmegen ellen 6-1-re megnyert holland bajnokin. Eriksen a második amszterdami gólt szerezte, amely 0:34-től látható az alábbi videón:

 

Másodszor a 2014-es Magyarország–Dánia meccsen talált be a válogatottban akkor debütáló kapujába. Mindez azt is jelenti, hogy Eriksen lőtte az első gólt, amelyet a magyar csapat jelenlegi kezdő kapusa kapott a nemzeti csapatban. góljával a Pintér Attila vezette magyar válogatott vezetett, Eriksen az 56. percben egyenlített, a vége 2-2- lett. A dán labdarúgó gólja 0:18-tól látható:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.