Dárdai Pál és a Hertha nagyobb bajba került, mint először hitték

A teljes keret 14 napos házi karanténba vonult, így a berliniek nem tudnak pályára lépni három fordulóban.

2021. 04. 16. 7:29
Dárdai Pál
Dárdai Pál nagyon tiszteli a korábbi csapattársát Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön napközben még csak arról érkeztek hírek a német labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Hertha BSC-től, hogy vezetőedző, az egyik segítője, Admir Hamzagic és egy játékos, Dodi Lukébakio megfertőződött a koronavírussal, így a Mainz elleni bajnokira a továbbiakban Arne Friedrich sportigazgató készíti fel a csapatot. Az éjjel azonban kiderült, hogy újabb játékos, Marvin Plattenhardt is elkapta a vírust. A korábbi esetek miatt a klub abban állapodott meg a helyi egészségügyi hatóságokkal, hogy az első kerete április 28-ig önkéntes és közös karanténba kerül egy berlini szállodában, így az edzések folytatódhatnak és nem kell meccseket elhalasztani. Ez a terv azonban most meghiúsult, mert mindenkinek tizennégy napos házi karanténba kell vonulnia, ami azt vonja maga után, hogy Hertha a soron következő három bajnoki mérkőzését – a Mainz (április 18., idegenben), a Freiburg (április 21., otthon) és a Schalke ellenit (április 24., idegenben) – nem tudja lejátszani. A klub a Német Labdarúgó-ligát (DFL) a három találkozó elhalasztásra kérte, a DFL pedig pénteken helyt adott a kérésének. Az új időpontokról a jövő héten döntenek.

A Hertha a kiesés ellen harcol, tizenötödik a Bundesligában, s csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már osztályozót jelentő, tizenhatodik helyen álló Bielefeldet. Vasárnap 18 órakor az előtte két ponttal álló Mainz – csapata – vendége lett volna. A Hertha Twitter-csatornáján az éjjel azt is tudatta a szurkolóival, hogy a bajnokságból még hátra levő hat mérkőzését májusban mindenképpen lejátszaná, mindent megtesz a bennmaradásért, a 14 napos karantén alatt pedig a szakmai stáb „virtuálisan” oldja meg, hogy a játékosok fittek maradjanak. Akinek esetleg nincs otthon, annak szobabiciklit és futópadot biztosítanak, és mindenki edzéstervet kap a következő két hétre.

A Bundesliga programja szerint az említett három találkozó után Dárdaiék május 7-én a Bielefeldet, 15-én a Kölnt fogadják, a záró, 34. fordulóban május 22-én pedig a Hoffenheim vendégei lesznek.

A Bundesliga 29. fordulójának műsora:

péntek:

RB Leipzig–Hoffenheim 20.30

szombat:

Augsburg–Arminia Bielefeld 15.30

Wolfsburg–Bayern München 15.30

Freiburg–Schalke 15.30

Borussia Mönchengladbach–Eintracht Frankfurt 15.30

Union Berlin–Stuttgart 15.30

Bayer Leverkusen–Köln 18.30

vasárnap:

Borussia Dortmund–Werder Bremen 15.30

Mainz–Hertha – elhalasztva

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.