Dárdai Pál tanítványa is játszhat ma este a Puskás Arénában

A csoportkörben magabiztosan szereplő Hollandia Csehországot fogadja a labdarúgó Eb nyolcaddöntőjében. A találkozóra Budapesten kerül sor, ma este búcsúzik a Puskás Aréna az Európa-bajnokságtól.

Magyar Nemzet
2021. 06. 27. 12:05
Csehország Skócia
Darida (középen, fehérben) játéka egyelőre kérdéses Fotó: Robert Perry Forrás: MTI/AP/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egységes, szervezett cseh csapatot vár és nehéz mérkőzésre számít a holland labdarúgó-válogatottat irányító Frank de Boer a ma esti nyolcaddöntőben, a Puskás Arénában.

Az 51 éves szakember a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a százszázalékos teljesítménnyel megvívott csoportkörben az ukránok elleni nyitómeccsen inkább támadásban, míg az osztrákok ellen inkább védekezésben nyújtottak jobb teljesítményt, míg az északmacedónokkal szemben mindkét játékelemben javultak.

De Boer a hollandok nyolcaddöntős riválisával kapcsolatban hangsúlyozta: a cseh csapat egységes, tudja, mit akar, szervezett, és képes nagy nyomás alá helyezni az ellenfelet.

– Nem óvatoskodnak, senkitől nem félnek, támadásban és védekezésben is erősek. Hagyományosan nehéz meccseket játszunk velük, amikor letámadnak, fontos lesz, hogy az üres területeket ki tudjuk használni – mondta a taktikai elképzeléseiről a szövetségi kapitány.

Darida (középen, fehérben) játéka egyelőre kérdéses
Fotó: Robert Perry/MTI/AP/EPA

Kollégája, Jaroslav Silhavy, a csehek kapitánya elismerte, hogy a hollandok az esélyesebbek, de hangsúlyozta, meglepetésre készül a csapatával.

A csehek utazása nem volt zökkenőmentes, ugyanis a repülőgép mentőcsúszdája kinyílt, emiatt nem tudtak az eredetileg tervezett időpontban, délelőtt elrepülni a magyar fővárosba, ahova csak este érkeztek meg, ennek következtében pedig edzeni sem tudtak a Puskás Arénában.

– Okozott némi nehézséget a járatmódosítás, de gyorsan találtunk rá megoldást, így nem hiszem, hogy ez vasárnap számítani fog. Edzettünk egyet Prágában, és bár jó lett volna kipróbálni az itteni stadiont, tapasztaltak vagyunk, sok arénában játszottunk már, meg fogjuk oldani ezt is – mondta már a magyar fővárosban rendezett sajtótájékoztatón Vladimir Darida.

A csapatkapitány szombaton nem tudott társaival edzeni, állítása szerint az orvosok és a fizioterapeuták folyamatosan dolgoznak a sérülésén, így reméli, együttese rendelkezésére tud állni a hollandok ellen.

– Életünk egyik legnagyobb meccse lesz, ráadásul várhatóan telt ház előtt. Remélem, élvezni fogjuk és jó eredményt érünk majd el – tette hozzá a Hertha légiósa, tanítványa.

Silhavy felkészült arra, hogy változtatni kell az eddigi kezdőcsapatán, az biztos, hogy a védő Jan Boril két sárga lapja miatt eltiltását tölti, így az ő játékára biztosan nem számíthat.

– Mindig fájdalmas, ha elveszíted a csapatkapitányodat, de több lehetőségünk is van Vladimir pótlására, ha nem tudja vállalni a játékot. Jó, játékra váró labdarúgóink vannak, akik szeretnék megmutatni, mit tudnak – utalt Darida sérülésére a szakvezető.

Silhavy közölte, a hollandok, ha náluk van a labda, mindig gólra törnek, magasan letámadnak, így fontos, hogy ők a kezdő sípszótól kezdve egységesen, csapatként játsszanak. Megjegyezte, csak akkor lesz esélyük a győzelemre, ha mindenki a lehető legjobb teljesítményt nyújtja.

A Hollandia–Csehország találkozó vasárnap 18 órakor kezdődik a Puskás Arénában, az összecsapást az orosz Szergej Karaszjov vezeti.

A továbbjutóra a dánok várnak a jövő szombati, bakui negyeddöntőben.

...

Kövesse az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.