Dibusz véd Uruguay ellen

Négy nap, amely megrengetheti a magyar futballt. Ritkán volt olyan fontos periódus labdarúgásunk történetében, mint a november 15. és 19. közé eső időszak, amelynek kezdő- és végpontja az új Puskás Aréna felavatása az Uruguay elleni barátságos mérkőzéssel, illetve a cardiffi csoportzáró Eb-selejtező, amelyen a Wales elleni győzelem a kijutást jelentené a 2020-as kontinenstalálkozóra. Marco Rossi szövetségi kapitány tegnap 25-ös keretet hirdetett a két összecsapásra.

Ch. Gáll András
2019. 11. 05. 14:15
null
Marco Rossi szerint a Ferencváros kapusa élete formájában véd manapság Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 25-ös keretet olvasva – amely mindkét mérkőzésre vonatkozik – feltűnt a korábbi sérültek neve.

vasárnap bajnoki mérkőzést játszik a Bristol Cityvel, méghozzá éppen Cardiffban, utána jóval okosabb leszek, mint ahogy Kádár Tamás esetében is. A Dinamo Kijev csütörtökön Koppenhágában vív Európa-liga meccset, majd vasárnap a Sahtarhoz látogat Doneckbe. Kíváncsi vagyok, Tamás hogyan teljesít. Megmondom őszintén, a balhátvéd posztjára még Tamás Krisztiánt szerettem volna meghívni, de ő nem egészséges, ezért döntöttem a felcsúti Nagy Zsolt mellett, akit régóta figyelek – ismertette a kerethirdetéssel kapcsolatos érdekességeket.

A szakvezető mindenkivel folyamatosan tartja a kapcsolatot, így Vida Mátéval és Pátkai Mátéval is, akik a védekező középpályás posztján bármikor bevethetők abban az esetben, ha Nagy Ádám kiesne. Utóbbit meglehet, a felmérhetetlen jelentőségű cardiffi meccs­re tartogatja a kapitány, mert nem akarja kockáztatni, hogy Uruguay ellen kiújuljon a sérülése. – Sigér Dávid nevét azért nem olvashatják a listán, mert nincs is ott, a Fradi játékosa izomsérülést szenvedett, és pontosan Nagy Ádám esete mutatja, mennyire kell vigyáznunk az efféle balesetekkel.

Rossi meghatottságtól csillogó szemmel beszélt arról, mennyire lenyűgözte, hogy pillanatok alatt elkelt a 68 ezer jegy. – Mindig is tudtam, hogy a futball az első számú sportág Magyarországon, na de hogy ennyire! – álmélkodott. – Edzőként még sohasem szerepeltem ennyi ember előtt, az alkalomhoz méltó játékkal akarunk örömet szerezni a publikumnak, ezért sincs helye kísérletezésnek Uruguay ellen.

A szakember újfent tisztázta a Dzsudzsák-ügyet, ha van ilyen egyáltalán. Megbeszélték az Azerbajdzsán elleni meccsen elmaradt kézfogást, viszonya továbbra is kiváló a csapatkapitánnyal. Gazdag Dánielt nem a Puskás Akadémia elleni káprázatos gólja miatt hívta be, mindig is tudta, milyen értékes labdarúgó. Végül tisztázta a közvéleményt foglalkoztató kapuskérdést:

– Uruguay ellen fog kezdeni, az utóbbi hét-nyolc mérkőzésen élete formájában védett, megérdemli, hogy ő álljon a kapuban ezen a történelmi találkozón. Ami nem azt jelenti, hogy esetleg a szintén remekül védő Gulácsi Pétert nem cserélem be. Hála istennek, kapusposzton nincsenek gondjaim.

Marco Rossi szerint a Ferencváros kapusa élete formájában véd manapság
Fotó: Havran Zoltán

Bárcsak ugyanezt a többi posztról is elmondhatná a kapitány!

Őket hívja a kapitány Telkibe

A keret, kapusok: Dibusz Dénes, Kovácsik Ádám; védők: Baráth Botond, Bese Barnabás, Kádár Tamás, Korhut Mihály, Lovrencsics Gergő, Nagy Zsolt, Pávkovics Bence, középpályások: Holman Dávid, Kalmár Zsolt, Kovács István, Nagy Ádám, Pátkai Máté, Vida Máté; csatárok: Feczesin Róbert, Holender Filip, Nagy Dominik, Varga Roland, Zsótér Donát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.