Didier Deschamps erős magyar válogatottra számít szombaton

A francia válogatott péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján Didier Deschamps szövetségi kapitány és Hugo Lloris, a csapat kapusa válaszolt az újságírók kérdéseire. Mindketten beszéltek a telt házas Puskás Arénáról, a hőségről és természetesen a magyar válogatottról is.

Magyar Nemzet
2021. 06. 18. 15:56
Deschamps
Didier Deschamps éppen Pogbát igazítja el az edzésen. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia válogatott sajtótájékoztatóján kiderült: a világbajnok nem véletlenül edz kora délután, a szombati, 15 órakor kezdődő mérkőzéshez igazította a csapat életritmusát Didier Deschamps szövetségi kapitány.

– Muszáj alkalmazkodnunk – jelentette ki. – A németek elleni meccsünk után átalakítottuk az életritmusunkat, átszerveztük a napi rutint, hogy felkészüljünk a korai kezdésre. Különösen a pihenőidőszak pontos meghatározása volt fontos, mert számomra az a leglényegesebb, hogy a játékosok eleget aludjanak.

A szövetségi kapitány ezután Antoine Griezmannról beszélt, aki rekordot dönthet azzal, hogy sorozatban, megszakítás nélkül 50. alkalommal játszhat a francia válogatottban:

– Igen, rekorddöntés lesz. Ez számára is nagy szó. Szerencsére elkerülték a sérülések. Látjuk milyen kvalitásai vannak, mit ad a francia csapatnak a góljain, gólpasszain keresztül. Az egyik legjobb játékos a világon, megvan a képesség benne, hogy bármikor megváltoztassa a meccsek képét, és a védekezésben is fontos szerepe van. Antonie Griezmann nagyon kreatív játékos, aki, ha arra kerül a sor, visszamegy védekezni is. Talán túl sokszor is, amihez a klubjaiban szokott hozzá, de ez nem akadályozza abban, hogy hatékony legyen támadásban.

 

Didier Deschamps éppen Pogbát igazítja el az edzésen
Fotó: Mirkó István

 

Didier Deschamps elárulta, Lucas Hernández kisebb sérüléssel bajlódik, de említést tett Benjamin Pavardról is, aki a németek elleni meccsen lett rosszul.

– Meg tudom erősíteni, hogy Lucas kisebb sérüléssel bajlódik, de az orvosi stáb dolgozik ezen. Ahogy a németek ellen nem zavarta ez a sérülés, most sem fogja. Pavard miatt sem kell aggódni, továbbra is frissek és harcra készen állnak.

A francia szakember kérdést kapott az esetleges politikai felhangokról, a telt házas stadionról és a magyar válogatottról is. Ezekre ezt válaszolta:

– Olyan csapattal játszunk, amely nagyon jó a rögzített helyzeteknél, ezért fenn kell tartani a koncentrációt. Az ellenfélnek magas játékosai vannak, de mi is jó állunk ezen a téren. Amikor mi focizunk, nem politizálunk. Két futballcsapatról van szó, mi azért vagyunk itt, hogy sportoljunk. A szurkolók támogatása a hazai csapatnak fontos tényező, ez segített neki Portugália ellen is. Nagyon jó edzője van a magyar csapatnak, otthon játszanak, ezért ugyanolyan erős magyar gárdára számítok, mint Portugália ellen.

Amikor arról faggatták, hogy pihentet-e kulcsembereket szombaton a jövő heti portugálok elleni meccsre gondolva, sejtelmesen fogalmazott:

– Ne adjam meg máris a jövő szerdai kezdőcsapatot? Egyelőre a magyarok elleni mérkőzésre összpontosítunk, és lépésről lépésre haladunk a célunk felé. Természetesen nyerni akarunk, ami már továbbjutást jelentene a csoportból, és a németek elleni csapaton vagy változtatok, vagy nem.

 

Hugo Lloris nagyon örül, hogy telt ház előtt futballozhat a csapata
Fotó: Mirkó István

 

A sajtótájékoztatón a játékosokat a kapus, Hugo Lloris képviselte. Ő az első kérdést a várhatóan kánikulai időjárásról és magyar szurkolókról kapta.

– Nagyon örülök, hogy telt ház előtt játszunk, lesz hangulat, lesznek színek, és a magyarokat irigyelhetjük, hogy sok tízezren támogatják majd őket. Szerintem ugyanúgy kezdenek majd, mint tették azt a portugálok ellen. A hőség fontos tényező lesz, de felkészülünk rá, sok vizet viszünk ki magunkkal, nem szokatlan ez nekünk. Visszatérve a telt házra: a kommunikációnkat is alaposan meg kell szerveznünk, mert a nagy zajban a csatárok biztosan nem hallják a védőket. Nem becsüljük le az ellenfelet. Tisztában vagyunk az erejével, nem véletlenül van itt. Nagyobb labdabirtoklásra törekszünk, aztán majd meglátjuk, mit kezdünk a labdával. A németek ellen nem mindig sikerült a labdatartás, de amikor a tizenhatosukig eljutottunk, megmutattuk, milyen veszélyesek tudunk lenni. A rögzített helyzetekre nagyon figyelnünk kell, mert ez egy olyan fegyver, amit megpróbálhatnak ellenünk használni. A németek elleni meccs csak egy volt a sok közül, fontos, hogy jól kezdtünk, jó teljesítményt nyújtottunk, de nem érdemes ebből messzemenő következtetéseket levonni. A holnapi meccsen jól kell kezelnünk a várható labdabirtoklási fölényünket. Nyerni akarunk, és ezt közösen, csapatként akarjuk megtenni.

 

Kövesse a magyar labdarúgó-válogatott szereplését és az Európa-bajnokságot ITT!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.