Đokovićék ötletéért nem rajong a legjobb magyar teniszező

A világranglista 76. helyén álló Balázs Attila szembe megy a fősodorral, ő inkább a kisebb tornák pénzdíjait növelné.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 05. 09. 14:04
BALÁZS Attila
Debrecen, 2020. mrcius 7. Balzs Attila jtszik a belga Kimmer Coppejans ellen a Magyarorszg-Belgium tenisz Davis Kupa-selejtezjnek egyni mrkzsn a debreceni Fnix Csarnokban 2020. mrcius 7-n. x MTI/Czegldi Zsolt Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar Davis-kupa válogatott kulcsjátékosa, Balázs Attila a karriercsúcsot jelentő 76. helyen állt a világranglistán, amikor a koronavírusjárvány miatt felfüggesztették a tenisz-szezont. A márciusi drasztikus leállás óta kezd éledezni a remény az esetleges folytatásra. Az MTK játékosa az elmúlt napokban Fucsovics Mártonnal, a Budapesten élő ukrán Szerhij Sztahovszkijjal, korábban Piros Zsomborral gyakorolt.

Balázs a Nemzeti Sportnak elmondta, nehezen éli meg, hogy épp akkor tört ki a járvány, amikor elérte a kitűzött a célját, remek formában játszott, és beverekedte magát a világranglistán az első száz közé.

A 31 éves játékosnak megvan a véleménye a teniszvilágban „nagy hármasként” emlegetett triumvirátus, és Novak Đoković ötletéről. A sportág élő legendái korábban felvetették, hogy a jelenlegi kényszerszünet alatt a top 100 tagjai fejenként 5–30 ezer dollárt dobnának be a közösbe, amellyel alacsonyabban jegyzett riválisaikat segítenék.

A javaslatot ellenezte a ranglista harmadik helyén álló az osztrák Dominic Thiem, aki szerint a támogatni kívánt a teniszezők sem éheznek, ráadásul nem élnek profiként. Az ausztrálok legendája, a kétszeres Grand Slam-győztes Lleyton Hewitt pedig arra az igazságtalanságra hívta fel a figyelmet, hogy az ATP-ranglista 83. helyezettjének ötezer dollárt kellene adnia, míg a húsz hellyel hátrébb lévőnek egy centet sem.

– A szándékot értem, de nem támogatom a javaslatot. Ha a topjátékosok annyira segíteni akarnak, próbálják meg kiharcolni, hogy magasabb legyen a pénzdíj a challenger tornákon. Nonszensz, hogy ezeken a versenyeken egy közepesen jó játékos nem tud megélni. Itt vagyok én, a járvány kitörése előtt kerültem a top százba, miért adjak pénzt a nem is tudom, kinek? Nekem sem adott senki tizenöt évig, amikor a kétszázadik voltam – nyilatkozta Balázs Attila a sportnapilapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.