Djokovics leütötte a pályáról Medvegyevet a melbourne-i döntőben

Sokkal simábban alakult a vártnál a Australian Open férfi egyes döntője. A világelső Novak Djokovics egy szoros és két könnyű szettben 7:5, 6:2, 6:2-re legyőzte Danyiil Medvegyevet. A szerb világelső már csak két Grand Slam-trófeára van a férfiaknál holtversenyben csúcstartó Federer, Nadal kettőstől.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 11:44
Djokovics a világranglista ura
TENNIS-AUS-OPEN Fotó: William WEST Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenhétszeres Grand Slam-győztes világelső szerb Novak Djokovics a pályafutása második GS-fináléjéba bejutó orosz Danyiil Medvegyev ellen játszotta az Australian Open döntőjét.

Medvegyev csak egy szettig volt partiképes a szerb világelsővel
Fotó: MTI/EPA/Dean Lewins

Hiába nyilatkozta az orosz az elődöntőt követően, hogy Djokovicson lesz a nyomás, ezt nagyon könnyen elviselte a 33 éves ellenfele. Medvegyev volt kettejük közül az idegesebb, a Monte Carlo-i orosz a fontos pontoknál mindig megremegett, alábbhagyott a koncentrációja, és a világelső szép lassan mentálisan felőrölte a háló túloldalán játszó ellenfelét.

Djokovics semmi esélyt nem adott Medvegyevnek
Fotó: AFP/William West

Az első szettben kétszer, a másodikban háromszor vette el a szerb Medvegyev szervajátékát, szűk másfél óra alatt Djokovics 2-0-s vezetésre tett szert. Majd a harmadik játszma elején rögtön brékelte az oroszt. Nem volt más dolga a kilencedik Australian Open-győzelme felé menetelő, 33 éves világelsőnek, mint kitartani a szett végéig. És ez így is történt.

Djokovics a tornagyőzelmével megerősítette vezető helyét a világranglistán, és már csak két Grand Slam-győzelemre van a húsz sikernél járó Federer, Nadal kettőstől.

Australian Open, férfi egyes döntő: Djokovics (szerb, 1.)–Medvegyev (orosz, 4.) 7:5, 6:2, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.