Ezért lett az olasz kapus az egész Eb legjobb játékosa + videó

Mindkét kapus kiválóan teljesített a 11-es párbajban az Európa-bajnokság döntőjében. Jorda Pickford és Gianluigi Donnarumma is két büntetőt hárított, utóbbi azonban szerencsésebb volt, hiszen még egy lövést (Rashfordét) szemmel a kapufára „tolta”. Donnarumma a tornán igazolta, nem véletlenül jegyzik a világ legjobb kapusai között. Az UEFA neki ítélte az Európa-bajnokság legjobb játékosának járó díjat.

Magyar Nemzet
2021. 07. 12. 7:47
null
Gianluigi Donnarumma az Európa-bajnoki döntő legnagyobb hőse Fotó: MTI/AP Pool/Carl Recine
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idézzük fel a 11-es párbajt!

  • Berardi berúgta, Kane berúgta
  • Belotti lövését kivédte Pickford, Maguire berúgta
  • Bonucci berúgta, Rashford a kapufát találta el
  • Bernardeschi berúgta, Sancho lövését Donnarumma kivédte
  • Jorginho lövését Pickford kivédte, Saka lövését Donnarumma kivédte
  • A mindent eldöntő pillanat: Gianluigi Donnarumma kivédi tizenegyesét
    Fotó: MTI/EPA/Carl Recine

    Két-két hárított büntető, továbbá egy kapufa. Ez utóbbi döntött Olaszország javára. Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya érthetőn magyarázkodik, hiszen két hibázót – Rashford és Sancho – éppen azért cserélt be a 120. percben, hogy rúgjanak 11-est. Nem jött be. De hát ez részben tényleg szerencse dolga, illetve az idegek harca.

    Az egész tornát nyújtott teljesítményével Gianluigi Donnarumma kapta az UEFA-tól az Európa-bajnokság legjobb játékosának járó díjat. Íme, röviden ezért.

    – Egészen különlegesek voltak. Nem adtuk fel egy percre sem, felálltunk hátrányból, megérdemeltük a győzelmet – lelkendezett a találkozó után Donnarumma.

    A riporterek azon melegében megkérdezték tőle, mit gondol az elődjéről, Gianluigi Buffonrról. – Buffon? Minden idők legjobbja. Nagyon szeretem – zárta rövidre a témát. Persze a jövőjéről is faggatták, igaz-e, hogy a Milantól a Paris Saint-Germainhez igazol, amire csak annyit felelt: – Majd meglátjuk.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.