Dressel két újabb világcsúcsot úszott a Duna Arénában

Bombaformába került a Nemzetközi Úszóliga (ISL) hajrájára a világ jelenlegi legjobb férfi úszója, Caeleb Dressel, aki a döntő első napján két rövid pályás világcsúcsot úszott a Duna Arénában szombaton. Ennek köszönhetően az amerikai sztár csapata, a Cali Condors vezet a fináléban Jakabos Zsuzsanna együttese, a címvédő Energy Standard előtt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 21. 17:54
null
Budapest 20201116 ISL úszás Duna Aréna foto Árvai Károly Nemzeti Sport Caeleb Dressel Fotó: çrvai K‡roly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzetnek adott exkluzív interjúban elárulta, hogy a hat hete kezdődött ISL-t két részre osztotta fel edzőjével: az első három hétben folytatta a kemény edzéseket a versenyek mellett, a második három hétre pedig több időt hagyott a regenerálódásra, hogy kiderüljön, hol tart teljesítményben.

A nagy medencében a 13-szoros világbajnok amerikai eddig is kiemelkedett a mezőnyből, hiszen a döntő előtt is vezette az úszók egyéni értékelését az ISL-ben, a legjobb négy között ráadásul már úszott egy rövid pályás világrekordot 100 vegyesen, méghozzá úgy, hogy ő lett az első, aki 50 másodperc alá szorította a csúcsot (49,88). A finálé első napján azonban Dressel két új világrekordot állított fel. 100 pillangón 47,78 másodperccel győzött, amivel Chad le Clos korábbi rekordját (48,08) döntötte meg, 50 gyorson pedig az ISL tavalyi idényében felállított saját csúcsát javította meg (20,24-ről 20,16-ra).

Az ISL döntőjének egyetlen magyar résztvevője, 400 gyorson hatodik, 200 háton hetedik lett a tavalyi bajnok Energy Standard színeiben, amely főleg Dressel bombaformája miatt hátrányba került a Cali Condorsszal szemben. A finálé első napja után az állás a következő: 1. Cali Condors 267 pont, 2. Energy Standard 239,5, 3. London Roar 199, 4. LA Current 177.

A Budapesten rendezett sorozat vasárnap zárul, a döntő második napjával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.