Egér és stabil ütőpartner a karanténhotelben

Sok teniszező számára két hét karanténnal kezdődik ausztráliai tartózkodása. A játékosok elégedetlenkednek, Julia Putyinceva szobájában pedig nem kívánt vendéget talált.

2021. 01. 17. 18:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szigorú ausztráliai szabályozások miatt a teniszezők idei első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent a megszokott januári dátum helyett csak február 8-án kezdik, a selejtezőket viszont már lebonyolították a Közel-Keleten.

A játékosok többsége naponta öt órára elhagyhatja a szállodaszobáját, ez alatt meg kell oldaniuk az edzést, minimalizált számú ütőpartnerrel. Három különböző, Ausztráliába játékosokat is szállító repülőgépen viszont koronavírussal fertőzöttet találtak. Az egyik pozitív tesztet a 2019-es US Open-győztes Bianca Andreescu edzője, Sylvain Bruneau produkálta.

Az érintett járatokkal összesen hetvenkét játékos érkezett Ausztráliába. Ők emiatt két hétig egyáltalán nem hagyhatják el a hotelszobájukat. Sőt, annyira el vannak zárva minden emberi kapcsolattól, hogy Julia Putyinceva a szobacserét sem tudta elintézni magának, hiába lett egy egér a lakótársa.

Putyinceva a lehetőségekhez képest kreatívan megoldotta az edzést, stabil ütőpartnert talált. Talán hetvenegy sorstársa számára is példát mutatott.

A váratlan helyzet miatt sok kritika érte a szervezőket, de Craig Tiley szerint pontosan leírták a játékosoknak, hogy milyen esetekben vár rájuk teljes karantén. Hogy Putyinceva vagy éppen a szintén nyilvánosan panaszkodó román Sorana Cîrstea nem olvasta el figyelmesen az apró betűt, vagy tényleg nem volt világos a leírás, az talán már nem is számít. Az viszont biztos, hogy két hét bezártság után nagyon nehéz lesz egy hét edzéssel újra jó formába lendülnie a hetvenkét érintett játékosnak.

Karanténba került többek között a korábbi kétszeres Australian Open-győztes Viktoria Azarenka, a 2016-os bajnok Angelique Kerber, valamint Andreescu mellett egy másik US Open-győztes, Sloane Stephens is.

Kiálltak versenytársaik mellett azok is, akik nem jártak pórul: a brit színekben versenyző Konta Johanna is kifejtette, hogy az ő szervezete sem állna készen a csúcsteljesítményre két hét semmittevés után. A koronavírus visszaszorítását óvó helyi lakosok viszont kritikusan fogadták a játékosok közösségi média-bejegyzéseit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.