Egerszegi csillagkép: a Bobál ikrek

Bobál Dávid és Gergely, akik történelmi tettet hajtottak végre: ­ugyanazon a meccsen mindketten gólt szereztek.

2020. 06. 09. 9:24
null
A védő is előre lopakodik olykor Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fogl, Kertész, Sárosi, Fenyvesi, Dunai, Kovács, Disztl, Vincze – a teljesség igénye nélkül néhány vezetéknév a magyar labdarúgás történetéből. Mondani sem kell, mi fűzi őket össze: testvérekként – olykor hárman is! – szerepeltek a labdarúgó NB I-ben, sőt kivételes esetben a válogatottban is. Néhány éve ikreink is vannak már, Bobál Dávid és Gergely, akik vasárnap történelmi tettet hajtottak végre: ­ugyanazon a meccsen mindketten – méghozzá egymás cseréiként – gólt szereztek a ZTE-ben a Puskás Akadémia elleni bajnokin.

Gergely juttatta előnyhöz az egerszegieket a második félidő elején, majd a helyére beállt Dávid fejesből biztosította be a 2-0-s győzelmet.

Fiatal korukban csatár létére érthetően Gergelyt tartották ígéretesebb tehetségnek, volt próbajátékon a Manchester Citynél, majd a Wolfsburg le is igazolta, a felnőttek között sokáig mégsem tudott érvényesülni. A Honvédban bemutatkozott ugyan az első osztályban, de aztán éveken át csak az NB II-ben rúgta a gólokat, mígnem a nyáron Zalaegerszegre igazolt, ahol megtáltosodott. Novemberben, 24 évesen ünnepelte az első NB I-es találatát, ma már 23 mérkőzésen 8 gólnál tart.

A középhátvéd Dávid nevelőegyesületükben, a Honvédban már évekkel ezelőtt alapemberré vált, aztán elkövetett egy hibát: 2018-ban a cseh Dukla Prahához igazolt, ahol sérülése miatt bizonyítani sem volt alkalma. A nyáron – az átigazolási időszak utolsó napján – aztán ő is aláírt a ZTE-hez, s testvérével inspirálják egymást.

A védő is előre lopakodik olykor
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

– Igen, azért igazoltam Zalaegerszegre, hogy újra együtt futballozhassunk. A korábbi tapasztalat alapján ugyanis jó hatással voltunk egymásra – mondta érdeklődésünkre Dávid, aki maga is elismeri, rossz döntést hozott a prágai kalanddal. Azt sem tagadja, hogy a szíve visszahúzza Kispestre, de persze ma csakis a ZTE sikereiért hajt.

A két testvér ma már önálló életet él, olyannyira, hogy Dávid már családos ember, éppen a kisfiát etette, miközben beszélgettünk. A kapcsolat azonban továbbra is szoros közöttük. – Nem csak biztatjuk, ha kell, kritizáljuk is egymást, s ebből nincs harag, mert pontosan tudjuk, hogy csak a másik javát akarjuk ezzel – jegyezte meg Dávid.

A sokáig kieső helyen álló ZTE a Dobos Barnát váltó Márton Gábor irányításával magára talált: legutóbbi öt meccsén 13 pontot szerzett, s a Puskás Akadémia legyőzésével feljött a nyolcadik helyre.

– Pályafutásom során talán csak a három éve bajnoki címet szerzett Honvédot éreztem annyira összetartó közösségnek, mint most a ZTE-et, szó szerint csapatot alkotunk. Mindenki ezt mondja, s mi is úgy érezzük, az NB I-ben van a helyünk. Élvezzük a város, a vezetőség támogatását, egymásért is hajtunk, ebben a közegben muszáj kiharcolnunk a bennmaradást – mondta Bobál Dávid, azt bizonyítva, hogy nem csak a pályán viselkedik profi futballista módjára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.