Égető újpesti kérdés: Mi lesz veletek, lilák?

Magyar Nemzet
2020. 02. 01. 10:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda szabolcsi otthonában folytathatja menetelését a címvédő és éllovas Ferencváros a labdarúgó NB I 18. fordulójában. A zöld-fehérek magabiztosan kezdték az évet, hazai pályán 4-0-ra győzték le a Paksot. Szergej Rebrov együttese – amely a második helyen álló Mol Fehérvár FC-nél egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is hatpontos előnnyel vezeti a bajnoki tabellát – idegenben a legutóbbi öt találkozóját megnyerte. Meglepő lenne, ha nem tudnák folytatni lehengerlő sorozatukat.

A fehérváriak – akik a hírek szerint két és fél millió euróért megveszik a 22 éves román utánpótlás-válogatott Dragos Nedelcut – egy hete hazai pályán nem bírtak a Honvéddal. Most az Újpest vendégeként bizonyíthatnak, amely egy hete simán kikapott Debrecenben, és a szurkolói újfent elfordultak tőle. Kérdés, hogy mennyien támogatják szombaton a lila-fehér csapatot, amely most tér vissza a Megyeri útra.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban két dobogóért hajtó csapat találkozik, a Honvéd hosszú ideje veretlen pályaválasztóként, legutóbb a hatodik fordulóban kapott ki saját közönsége előtt, azóta három döntetlen és három győzelem a mérlege. Vendége az NB1.hu portálnál az év magyar edzőjének megválasztott Kuttor Attila irányította, harmadik helyen álló Mezőkövesd lesz, amely azonban az elmúlt négy mérkőzésén nem tudott nyerni idegenben.

Mindez azonban nem jelent semmit, a remekül összerakott borsodi csapat a fővárosban sem esélytelen a 2017-es bajnok ellen.

A 18. forduló programja: Kisvárda–Ferencváros, Honvéd–Mezőkövesd (tv: M4 Sport), Diósgyőr–Kaposvár, Paks–ZTE, Puskás Akadémia–Debrecen, mind 17.00, Újpest–Mol Fehérvár FC 19.30 (tv: M4 Sport).

Vasárnap megkezdődik az NB II tavaszi idénye is, az éllovas MTK a Dorogot fogadja, a második helyen álló, deklaráltan a feljutásra hajtó Budafok és a negyedik Csákvár a Promontor utcában vív rangadót, ősszel a mostani vendégek győztek 2-1-re. A nagyon megerősödött és új, bőkezű tulajdonos által pénzelt Vasas a Békéscsabát fogadja. Ha reálisan bele akarnak szólni az angyalföldiek a feljutás kérdésébe, szinte minden meccsüket meg kell nyerniük. Természetesen a Békéscsaba ellenit is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.