Egy félidő alatt kivégezte a Bayern a Laziót Rómában

Több fontos játékosa nélkül is simán átlépett a címvédő Bayern München idegenben a rengeteget hibázó Lazión. A 4-1-es bajor győzelemmel a visszavágónak nem maradt különösebb tétje

Szilágyi
2021. 02. 23. 22:52
null
Négyszer örülhetett a Bayern Rómában Fotó: Alberto Pizzoli Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-szezon eddigi meglepetéscsapata, a Lazio az elmúlt idényben a mesterhatost elért, minden lehetséges trófeát begyűjtő Bayern Münchent fogadta a római Olimpiai Stadionban. A címvédő rendkívül tartalékosan várta a nyolcaddöntő első felvonását: Benjamin Pavard és esett ki Covid-fertőzés miatt. Az alapemberek közül Serge Gnabry, az epizodisták közül közül Douglas Costa és Corentin Tolisso hagyta ki a Lazio elleni ütközetet.

A meccs előtt Miroslav Klose, a Lazio korábbi ikonja, a Bayern jelenlegi másodedzője aláhúzta: veszélyes csapat az olasz, de ha a német bajnok jó napot fog ki, akkor nyernie kell idegenben is. Az idei Bayern elleni párharc előtt 2000-ben volt legutóbb érdekelt a sorozat egyenes kieséses szakaszában a római csapat, akkor a Valencia, a későbbi döntős jelentette számára a végállomást.

Nem telt el tíz perc a meccsből, amikor máris hátrányba került a Lazio: Musacchio röviden tette haza a labdát, a korábbi liverpooli és müncheni kapusnak, Reinának esélye sem volt megjátszani a labdát, mert a közelben ólálkodó Lewandowski megtette ezt helyette, az üresen hagyott kapuba lőtte a Bayern vezető gólját.

A lengyel csatár jókor volt jó helyen
Fotó: AFP/Alberto Pizzoli

Ébredezett a Lazio a bekapott goltól: Milinković-Savić a szólója után gyanús körülmények huppant a földre a 16-oson belül, a játékvezető nem vette igénybe a VAR segítségét, továbbot intett. Majd Luiz Alberto fejezett be lapos lövéssel egy ígéretes római kontrát, Neuer könnyedén védett. A helyzetekre, lehetőségekre góllal válaszolt a Bayern: Goretzka adott pontos labdát a 17 éves, angol korosztályos válogatott Jamal Musialának, aki 18 méterről okosan lőtt az alsó sarokba. Musiala másodszor kezdett BL-meccsen a Bayernben.

Marusic nem tudta megállítani a fiatal Musialát
Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

Simone Inzaghi nem volt elégedett a látottakkal, harminc perc után lehívta Musacchiót, a rutinos, 35 éves, bosnyák védőt, Senad Lulićot küldte be a helyére. De volt még egy hibapont a Lazio védelmében... Az első félidő hajrájában a 27 éves, spanyol Patric addig szerencsétlenkedett, amíg Coman elvette tőle a labdát, átrohant a Lazio térfelén, a lövését Reina bravúrral védte, de a kipattanót Reina közelről a hálóba pofozta. 0-3, eldőlt a meccs – és a továbbjutás is.

A második félidő elején tovább mélyült a Lazio válsága: Sane centerezése után Acerbi igyekezett menteni, de végül róla pattant be a labda a kapuba. Kisvártatva szépített a hazai csapat, a becsületgólt Correa szerezte, Neuernek nem volt esélye a jól helyezett lapos lövéssel szemben.

Leroy Sane ünnepli társaival a Bayern negyedik gólját
Fotó: Alberto Pizzoli / AFP

A hátralevő időben elcsendesedett a mérkőzés, mindkét csapat várta a megváltást jelentő hármas sípszót. A hosszabbításban Alaba szabadrúgása lehetett volna veszélyesebb, de a Bayerntől a nyáron távozó védő (?) nem talált kaput. Maradt az 1-4, a Lazio hibáit kegyetlenül megbüntette a Bayern.

A három hét múlva esedékes visszavágó formalitás lesz, a Bayern egy meccsen eldöntötte a párharcot.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Lazio–Bayern München 1-4, gólszerzők: Correa (49.), illetve Lewandowski (9.), Musiala (24.), Sané (43.), Acebi (öngól, 47.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.