El Clásico: elhalasztva decemberre

A spanyol bajnokság csúcsrangadó­ját, a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a katalóniai tüntetések miatt el kell halasztani.

Magyar Nemzet
2019. 10. 19. 11:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A topligák hét végi műsorát felvezető írásunk elején egy olyan találkozóról kell szólnunk, amely csak jövő szombaton lenne esedékes, ám decemberre tették át, egyelőre konkrét időpont nélkül: a spanyol bajnokság csúcsrangadó­ját, a Barcelona–Real Madrid mérkőzést a katalóniai tüntetések miatt el kell halasztani. A rendbontások és az erőszakba torkolló tüntetéshullám azután kezdődött, hogy hétfőn a spanyol legfelsőbb bíróság zendülés miatt 9-től 13 évig tartó szabadságvesztéssel sújtott kilenc katalán függetlenségi vezetőt. A legkomolyabb összecsapások éppen a katalán fővárosban, Barcelonában zajlanak.

A 9. fordulóban ma a tabellán második Barca az Eibar (14.) vendége lesz (13.00, tv: Spíler 2), az éllovas Real Madrid a Mallorcához (18.) utazik (21.00, tv: Spíler 2), a hétvége rangadóján az Atlético Madrid (3.) a Valenciát (8.) fogadja (16.00, tv: Spíler 2).

Az angol élvonalban is lesz rangadó, a nyolc forduló után százszázalékos teljesítménnyel listavezető Liverpool holnap a Manchester Unitedhez látogat (17.30, tv: Spíler 1). A két csapat közötti különbség minden korábbinál nagyobb, a házigazda két győzelemmel csak a 12. helyen áll a tabellán, 15 pont hátránnyal a Poolhoz képest. A BL-címvédő mestere, Jürgen Klopp (képünkön) a sérülése után a kapuban már számíthat Alissonra és a védő Joel Matipra, a Man. Unitednél ugyanakkor az első számú hálóőr David de Gea és Paul Pogba sem hadra fogható. A címvédő, de a második helyen is nyolc pont hátrányban levő Manchester City ma a Crystal Palace otthonában (6.) lép fel (18.30, tv: Digisport 1).

A Bundesliga 8. fordulójában a meglepetésre éllovas Mönchengladbach ma az egyelőre csak nyolcadik, legutóbbi három bajnokiját egyaránt 2-2-es döntetlennel záró Dortmund vendégeként folytatná a remek szereplését (18.30, tv: Sport 2). A Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzigre (5.) hazai pályán vár kemény összecsapás, a Wolfsburg (2.) ugyanis az egyetlen csapat a Bundesligában, amely ebben az idényben még nem kapott ki. A címvédő Bayern Münchenre (3.) a papírforma szerint ma megoldható feladat vár az Augsburg (14.) otthonában (15.30, tv: Sport 2). A Sallai Rolandot is foglalkoztató Freiburg (4.) az újonc Union Berlin (16.) vendégeként gyarapíthatja pontjainak számát, csapata, a Mainz (13.) a Düsseldorf (15.) vendége lesz.

A Serie A 8. fordulójában a címvédő Juventus (1.) ma a Bolognát fogadja (20.45, Digisport 1), az Internazionale (2.) holnap a Sassuolo (15.) vendége lesz (12.30, tv: Digisport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.