Elek Gábor már döntött a jövőjéről

Többet kaptam ettől a mérkőzéstől, mint amit vártam – a játékosaihoz hasonlóan Elek Gábor is büszkén nyilatkozott a Norvégia ellen 26-22-re elvesztett olimpiai negyeddöntő után. A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, már döntött a jövőjéről, de miként fogalmazott, nem ez a megfelelő fórum, hogy ezt bejelentse.

2021. 08. 04. 9:50
null
Elek Gábor megköszönte. A jövőjéről is döntött már Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Többet kaptam ettől a mérkőzéstől, mint amit vártam – szögezte le rögtön a nyilatkozata elején Elek Gábor a Norvégia ellen 26-22-re elvesztett negyeddöntő után. Aztán a részletekbe bocsátkozva így folytatta:

– Rettegtem attól, hogy a fizikai állapotunk nem lesz megfelelő, az végzetes lett volna a norvégok ellen, ezt már megtanultuk a korábbi meccseinken. Az első félidőben brutálisan jól védekeztünk, a 12 kapott gól mindent elmond, de csodák nincsenek. Fizikálisan elfogytunk. És létszámban is.

Ekkor beszélt arról, hogy Klujber Katrin azért nem játszott a meccs első félidejének derekától, mert rásérült a fájó hátizmára, vállára. Klujber még a svédek ellen kapott ütést, vállalta a játékot, de egy lövésnél még jobban belenyilallt a fájdalom a váll alatt a hátizmába, s nem tudta folytatni a mérkőzést.

Elek Gábor is ezer fokon égett
Fotó: Mirkó István

Elek Gábor szerint ez már sok volt.

– Amíg bírtuk erővel, addig tartottuk a lépést a norvégokkal. Először mindig az agyból fogy el az oxigén – adott magyarázatot a hajrában szaporodó hibákra.

Zácsik folytatja

Zácsik Szandra elmondta, szeretne ott lenni Párizsban a válogatottal.

Az egész tornát így értékelte:

– Sokat fejlődtünk, szép utazás volt. A világbajnokságon tizenvalahányadikak lettünk (tizennegyedikek – a szerk.), az Európa-bajnokságon tizedikek, most hetedikek. Ez azért látható előrelépés, ezt kell most továbbvinni. Személy szerint is sokat kaptam ettől a másfél évtől. Átlövésekben és gyorsaságban fejlődni kell, de ezek nem ördöngös dolgok.

Majd szóba került a személyes jövője is.

– Már megszületett döntés, de még nem publikus, nem ez az a fórum, ahol bejelentem – jegyezte meg. Bár azzal, hogy arról beszélt, sokat kapott az elmúlt másfél évtől, mintha arra utalt volna, kapitányként nem folytatja, s a jövőben csak a Ferencváros vezetőedzője lesz. Elméletileg persze fordítva is elképzelhető, de ha a Fradinál lenne váltás, azzal augusztus elejéig nem lehet várni. Szóval az a valószínűbb, hogy Elek Gábor leköszön szövetségi kapitányként.

Sokat adott az olimpia

A játékosok is egytől egyig vegyes érzésekkel értékeltek. A teljesítményükre büszkék, a búcsú miatt viszont csalódottak.

Bordás Réka: Nagyon jó mérkőzést sikerült ma játszani, úgy mentünk ki a pályára, hogy játszunk egy jót. Én is úgy éreztem, jól ment a játék, jó labdákat kaptam a társaktól. Fantasztikus élményekkel fogok hazatérni, rengeteget adott nekem ez az olimpia.

Schatzl Nadine: A végjátékot elrontottuk a rossz lövésekkel és labdaeladásokkal. A végére kijött a norvégok rutinja. Amilyen rosszul, három vereséggel kezdtük ezt az olimpiát, ahhoz képest jó ez a hetedik hely.

Szikora Melinda: Két nagyon fáradt csapat találkozott, sajnos fizikálisan bedaráltak minket. Ez a csapat ma verhető lett volna, sajnos jöttek a hibák, a kapuból is több kellett volna. Csalódottak vagyunk, megszakadt a sorozat, hogy a magyarok az olimpián nyernek Norvégia ellen. Nem volt teher a vállunkon, hátul néhány hibától eltekintve jól összeállt a védekezésünk is, ha picivel pontosabbak tudunk lenni elöl támadásban, meglehetett volna ez a mai. A végén a másik kapuban Lunde kifogott rajtunk, rutinból lehozta a mérkőzést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.