Elkészült a DVTK Medical Center és a birkózóterem

Elkészült a diósgyőri sportegyesület, az 1910-ben alapított DVTK sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központja, a Medical Center és a klub új birkózóterme, a komplexumot kedden adták át.

Forrás: MTI2019. 10. 01. 16:14
ALAKSZAI Zoltn; HUBAY Gyrgy; SZIJJRT Pter; CSBR Katalin; LEISZTINGER Tams; SZINAY Attila
Miskolc, 2019. október 1. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b4), Németh Szilád, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke (b5), Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b6), Alakszai Zoltán jegyzõ, a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje (b7), Benczés Miklós a DVTK sportigazgatója (j2) és Hubay György, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (j), valamint Szinay Attila, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára (b3), Leisztinger Tamás, a DVTK többségi tulajdonosa (b2) és Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetõ igazgatója (b) átvágja a nemzeti színû szalagot a DVTK Medical Center és a birkózóterem átadóünnepségén Miskolcon 2019. október 1-jén. A diósgyõri stadion közelében álló DVTK (Diósgyõri Vasgyárak Testgyakorló Köre) Medical Center megvalósításához - az Emberi Erõforrások Minisztériumának támogatásában - egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot, a tervezés és kivitelezés másfél év alatt zajlott le, amelynek köszönhetõen az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 2000 négyzetméter alapterületen. Ezzel a beruházással a Diósgyõr lett az országban az elsõ multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eseményen elhangzott: az előkészületek a háttérben már 2016-ban megkezdődtek, ekkor járt Torinóban Sántha Gergely, a DVTK elnöke és Szabó Zsolt, a klub egészségügyi igazgatója, ahol tanulmányozták a Juventus hasonló egészségügyi komplexumát.

A diósgyőri stadion közelében álló DVTK Medical Center megvalósításához – az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásában – egy 2017-es kormányhatározat biztosított csaknem másfél milliárd forintot, a tervezés és kivitelezés másfél év alatt zajlott le, amelynek köszönhetően az országban egyedülálló sportorvosi, diagnosztikai és rehabilitációs központ valósult meg, közel 2000 négyzetméter alapterületen.

A központ a legmagasabb szakmai követelményeket is kielégítő eszközökkel – MRI, röntgen, fizikoterápiás készülék, vizsgálók, egyéb orvosi- és rehabilitációs berendezések – rendelkezik, amely a DVTK és az észak-kelet magyarországi régió felnőtt és utánpótlás korú sportolóit, valamint a helyi lakosságot szolgálja. Ezzel a beruházással a Diósgyőr lett az országban az első multisport egyesület, amely saját tulajdonú komplex sportegészségügyi központtal is bír.

A DVTK Medical Center és a birkózóterem az átadóünnepség napján Miskolcon
Fotó: MTI/Vajda János

Az átadáson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: bármerre is jár a világban, két kifejezés mindenkinek, mindenhol eszébe jut a magyarokról, az egyik Puskás, a másik az Aranycsapat. A tárcavezető úgy fogalmazott: a sport területén gyűjtött sikerek, hagyományok a magyar nemzet legjelentősebb erőforrásai közé tartoznak. Mint mondta, a magyarokra illik a sportnemzet kifejezés, ugyanakkor egy sportoló nemzet is az ország.

A miniszter kiemelte, a kormány célja az, hogy a gyermekek minden nap sportoljanak, hogy a sportlétesítmények legyenek világszínvonalúak, és hogy minél több nagy nemzetközi esemény házigazdája lehessen az ország. „Mindhárom célkitűzés tekintetében komoly sikereket értünk el” – tette hozzá, megjegyezve, a sportot a kormány nemzetstratégiai ágazatnak tekinti.

Az egészségügyi központ épületében kapott helyet a birkózók új otthona, mintegy hatszáz négyzetméteren két birkózószőnyeget helyeztek el, edzői irodákat, öltözőket, és szaunát alakítottak ki.

Németh Szilád, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke szerint a diósgyőri birkózás, a szakosztály méltó helyet kapott a most átadott létesítménybe. Emlékeztetett rá, hogy a DVTK már csak azért is kiérdemelte a korszerű bázist, mert kiváló birkózókat adott az országnak. Elmondta azt is: ez a komplexum a régióé is lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.