Emberelőnyben sem tudta legyőzni a Fehérvár a Puskás Akadémiát

A hajrában emberelőnyben játszott, mégsem tudta megszerezni a Fehérvár a győztes gólt a Puskás Akadémia ellen a labdarúgó NB I 15. fordulójának rangadóján. A döntetlennek a Ferencváros örülhet a legjobban, szerdán kilenc pontra növelheti az előnyét az élen.

Magyar Nemzet
2020. 12. 15. 22:10
null
Funsho Bambgoye duplázott az Újpest ellen Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fehérváriakat kellemetlenül érintette a legfrissebb PCR-teszt: Nego eredménye gyanús volt, ezért nem nevezték a keretbe. A hét végén ugyanezért kimaradt Nikolics és Nikolov viszont ezúttal már leült a kispadra. Evandro, Kovács István és Kovácsik továbbra is térdsérülésből lábadozik.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője előzetesen meglepetést ígért. Az azonban megfelelt az előzetes várakozásoknak, hogy a felcsútiak inkább kontrákra rendezkedtek be. A Fehérvár támadott, helyesebben csak támadgatott, nem volt erő a próbálkozásaiban, a párharcokat rendre a vendségek nyerték.

Nem tudhatjuk, Hornyák Zsolt erre gondolt-e, de a 19. percben jött a meglepetés, Knezevic hatalmas gólt lőtt úgy 18 méterről a bal felsőbe, Rockov kapusnak esélye sem volt (0-1).

Márton Gábor, a hazaiak mestere a szünet után szűk tíz percet adott a kezdőcsapatának, aztán kettős cserét hajtott végre, Rus és Nyári helyett beküldte Bollát és Géresit. Meg is lett ennek az eredménye, veszélyesebb lett a Vidi, s az 59. percben egyenlített. Houri adott szép bokapasszt Funsho Bamgboyénak, aki éles szögből kilőtte a hosszú alsót (1-1).

Bogár játékvezető a 79. percben második sárga lappal, kissé szigorúan kiállította a Puskás Akadémiától Mancét, de a Vidi nem tudott mit kezdeni az emberelőnnyel, maradt az 1-1.

A döntetlen a Puskás Akadémiának nem rossz, a Fehérvárnak viszont semmi esetre sem jó.

A Fradi annál jobban örülhet neki. Ha szerdán nyer Pakson, kilenc pontra növelheti az előnyét, ráadásul egy meccsel kevesebbet játszott.

Fehérvár FC-Puskás Akadémia 1-1 (0-1)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött, v.: Bogár

Gólszerzők: Bamgboye (59.), illetve Knezevic (19.)

Sárga lap: Fiola (91.), illetve Mance (3., 79.), Baluta (50.), Plsek (60.), Nagy Zs. (69.)

Kiállítva: Mance (79.)

Fehérvár: Rockov – Rus (Bolla, 54.), Stopira, Musliu (Fiola, 71.) – Bamgboye, Alef, Nyári (Géresi, 54.), Houri, Hangya – Zivzivadze (Nikolics, 67.), Petrjak

Puskás Akadémia: Tóth B. – Szolnoki, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Plsek – Slagveer, Knezevic (Van Nieff, 64.), Baluta (Joao Nunes, 82.), Kiss T. (Deutsch L., 86.) – Mance

NB I, 15. forduló:

Keddi eredmények:

Kisvárda–Újpest 1-1

Fehérvár FC–Puskás Akadémia 1-1

Szerdai program:

Honvéd–Diósgyőr 18.00

ZTE–MTK 18.00

Budafok–Mezőkövesd 20.15

Paks–Ferencváros 20.15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.