Erőltetett menet indul a Bajnokok Ligájáért a magyaroknak

A címvédő Ferencváros személyében egy magyar csapat már ott van, további kettő ugrik medencébe ezen a héten azért, hogy a vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájára kerüljön. Az OSC szerdán 19 órakor kezdi meg a szereplését a budapesti selejtezőtornán, míg a Szolnoki Dózsa csütörtökön 13 órakor Siracusában teszi meg ugyanezt.

Magyar Nemzet
2020. 11. 11. 16:25
Szolnok
Szolnok, 2019. március 27. Zivko Gocic (j2), a szolnokiak vezetõedzõje magyaráz játékosainak a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportjában játszott Szolnoki Dózsa-Spandau Berlin mérkõzésen a szolnoki Vízilabda Arénában 2019. március 27-én. Fotó: MTI/Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két főtáblás hely még kiadó a vízilabda Bajnokok Ligájában, ezért küzd meg két csoportban kilenc-kilenc csapat. Mindkét helyszínen két alcsoportba sorolták be a klubokat: a magyarok közül a Szolnok a siracusai torna A2 csoportjában vesz részt, az OSC pedig hazai medencében, a Nyéki-uszodában csap össze a B1 csoport többi tagjával.

Az újbudaiak szerdától vasárnapig mindennap medencébe ugranak, s a francia Tourcoing, az orosz Szintez Kazany, a spanyol CN Terrassa és a szerb Radnicki Kragujevac egyesületeken kívül a sérülésekkel is fel kell venniük a harcot. Varga Dániel csapata ugyanis sűrű időszakon van túl, vírusfertőzések miatt a magyar ob I-ben hét bajnokit kellett kihagynia, majd az elmúlt öt hétben pótolnia, az erőltetett menet pedig megviselte a pólósokat. A vezetőedző tájékoztatása szerint Tóth Kristófra nem számíthat a tornán, Hárai Balázs játéka kérdéses és Manhercz Krisztián lövő keze sincs tökéletes állapotban. Így a hazai kiváló szereplés ellenére (nyolc győzelem, egy döntetlen és egy vereség) Varga Dániel nem akar nagy nyomást helyezni játékosaira, a főtáblára jutást szeretnék elérni a Bajnokok Ligájában, de nem elvárás, hogy ez sikerüljön.

A másik magyar klubnál viszont egyértelmű célkitűzés, hogy bejusson Európa legjobb tizenkét vízilabdaklubja közé. A Szolnok hazai porondon ellenállhatatlanul teljesít, tizenegy összecsapás után is százszázalékos, így jó formában, ráadásul a teljes kerettel vág neki az olaszországi selejtezőtornának. Csütörtökön a görög Ydraikosz ellen mutatkozik be a csapat, majd a francia Paix d’Aix és a horvát Mladost Zagreb következik a sorban. Zsivko Gocics vezetőedző úgy gondolja, hogy ha játékosai koncentráltan játszanak, akkor az első két ellenfél nem jelenthet akadályt, a Mladost viszont keményebb dió lesz, hiszen erős a játékosállománya, horvát válogatott játékosokkal van tele.

Zsivko Gocics magyarázza a taktikát játékosainak a 2019-es Spandau Berlin elleni BL-mérkőzésen
Fotó: MTI/Mészáros János

Szerdától szombatig lezajlanak a két-két alcsoport mérkőzései, vasárnap tartják meg a helyosztókat. Akkor a négy csoportelső küzd meg egymással a két főtáblás helyért, a továbbjutókon kívül a többi csapat az Eurokupába kerül át, ahol a vasárnapi eredményeik alapján emelik ki majd őket.

Ha a magyar klubok sikerrel járnak és ott lesznek a főtáblán, akkor a Szolnok az A csoportba kerül a Jug Dubrovnik (horvát), a Pro Recco (olasz), az Olympiakosz Pireusz (görög), a Spandau (német) és a Marseille (francia) mellé. Az OSC pedig hazai ellenfelet is kapna az FTC-Telekom Waterpolo személyében, továbbá a CNA Barceloneta (spanyol), a Jadran Herceg Novi (montenegrói), a Waspo Hannover (német) és a Dinamo Tbilisi (grúz) várna rá. A főtábla küzdelmei december 14-én kezdődnek meg – az Európai Úszószövetség tervei szerint – három helyszínen: Ostiában, Rómában és Budapesten, ahol a Duna Aréna három fordulónak adna otthont.

A MAGYAR CSAPATOK PROGRAMJA:

B1 csoport (Budapest):

szerda: OSC–Tourcoing (francia) 19.00

csütörtök: OSC–Szintez Kazany (orosz) 19.00

péntek: OSC–Terrassa (spanyol) 19.00

szombat: OSC–Radnicki Kragujevac (szerb) 19.00

A2 csoport (Siracusa):

csütörtök: Szolnoki Dózsa–Ydraikos (görög) 13.00

péntek: Szolnoki Dózsa–Paix d’Aix 12.00

szombat: Szolnoki Dózsa–Mladost Zagreb (horvát) 18.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.