Győzelemmel és pontrekorddal zárta a Ferencváros a bajnokságot

A Ferencváros hátrányból nyert 2-1-re a Bp. Honvéd vendégeként a labdarúgó NB I utolsó fordulójában, 78 ponttal lett bajnok, ami csúcs a tizenkét csapatos rendszer bevezetése óta.

Magyar Nemzet
2021. 05. 08. 18:59
null
Labdarúgó NB I - Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros már bajnok, a Bp. Honvéd már bennmaradt – vélhetnénk, kettőjük találkozójának az utolsó fordulójában már nincsen tétje. Pedig dehogy nem volt! Horváth Ferenc, a kispestiek vezetőedzője erről ez mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában:

„Egy Honvéd–Fradi sohasem tét nélküli! Arról nem szólva, hogy pályaválasztóként a szurkolóink előtt zárjuk az idényt. Nagyon hiányzott a lelátóról a Kispest-tábor, de még így is sok támogatást kaptunk tőle. Csalódást keltő volt ez az idény, a játékunkkal és az eredményeinkkel jóval többször szeretnénk mosolyt csalni drukkereink arcára a jövőben. Ha lehet, már ezen a hétvégén.”

Ugyanakkor a Fradinak is volt miért küzdenie a presztízsen túl is. A 12 csapatos, 33 fordulós NB I pontcsúcsát, amelyet a 2015–2016-os, Thomas Doll, valamint a 2019–2020-as, Szerhij Rebrov irányította bajnokcsapata tart 76 ponttal, most megdönthette. A kezdés előtt 75 pontos zöld-fehéreknek ehhez nyerniük kellett, és ez végül össze is jött.

 

Tokmac Nguen és harcol a labdáért
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A lényeg az, hogy a Ferencváros nem véletlenül kezdett nagy lendülettel. Ez a lendület gyümölcsözött is több kihagyott helyzetet, majd lanyhult, és kiegyenlítődött a játék, sőt az első félidő derekához érve a Bp. Honvéd veszélyesebbé is vált a bajnoknál. A 30. percben Bognár játékvezető megkegyelmezett Botkának, aki utolsó emberként ipponnal vitte földre a mellőle kilépni készülő Baloghot, csak sárga lap volt a büntetés. Aztán a 43. percben Eppel Márton meg is szerezte a vezetést a kispestieknek. Gazdag beadása Botkáról visszajött, Nagy Dominik kissé jobbról célozta meg a kaput. Bogdán bravúrral hárított, majd a kipattanó labdát Botka a kezei közül rúgta ki, de éppen a középen álló Eppel elé, aki a 11-es pont közeléből kapura lőtt, a labda a közepén álló és menteni igyekvő Wingo testén irányt változtatva a kapu bal oldalában kötött ki – 1-0.

 

A szünet után is változatos maradt a mérkőzés, a Fradi próbálkozott az egyenlítéssel, amely végül a 82. percben jött össze: Isael elé került a labda, aki igazított rajta, majd 14 méterről a bal alsó sarokba vágta – 1-1. A bajnokot nagyon feldobta a gól, rátett egy lapáttal a győzelem megszerzéséért, és a 86. percben ez össze is jött: Sigér szerzett labdát a Honvéd tizenhatosa előtt, Isael lövése lepattant, Boli hamar eszmélt, és Mezgranit megelőzve ballal kilőtte a hosszú, bal alsó sarkot – 1-2.

 

A Ferencváros tehát győzelemmel zárta a bajnokságot, 78 pontot szerzett, vagyis meglett a csúcsjavítás is.

 

NB I, 33., utolsó forduló

Péntek

Mezőkövesd–MTK 5-1 (2-0), Mezőkövesd, 800 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Jurina (17.), Nagy D. (40.), Thiago Ferreira (53. – öngól), Vajda S. (61.), Vutov 64., illetve Varga R. (79. – 11-esből)

Szombat

Bp. Honvéd–Ferencváros 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1200 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Eppel (43.), illetve Isael (82.), Boli (86.)

Újpest–Zalaegerszeg 19.30

Vasárnap

Diósgyőr–Mol Fehérvár 17.30

Puskás Akadémia–Budafok 17.30

Kisvárda–Paks 17.30

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.