Fiatal lányaink kezében jól áll a labda

Magyar Nemzet
2019. 07. 15. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az U18-as női kosárlabda Európa-bajnokságon, Szarajevóban a magyar válogatott bejutott a döntőbe, miután szombaton 67-56-ra legyőzte Franciaországot. Völgyi Péter szövetségi edző csapata a tegnapi fináléban Olaszországgal találkozott. A taljánok a második negyed közepére 30-17-re, majd a harmadik játékrészben 49-33-ra elhúztak, mert nem estek be a mieink triplakísérletei, de innen is volt felállás, az utolsó tíz percet már csak hárompontos hátrányból, 52-55-ről kezdtük. Dombai Réka és Boros Júlia volt a csapat két legjobbja, kétszer is feljöttünk egy pontra, de 57-56 után az ellenfél egy duplával és egy triplával hat ponttal meglépett. Völgyi mester időt kért, de ez sem használt, végül 70-62-re győztek az itáliaiak a végsőkig kiélezett mérkőzésen.

Eközben a magyar válogatott 33-23-ra legyőzte Spanyolország csapatát a Győrben zajló női junior kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A házigazda magyarok legeredményesebb játékosa Kácsor Gréta volt hét góllal. Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata csütörtökön Montenegrót 27-18-ra, pénteken Ausztriát 39-31-re múlta felül, vagyis százszázalékos mérleggel, csoportelsőként jutott a középdöntőbe, ahol kedden Norvégiával, szerdán pedig Romániával találkozik az Audi Arénában, 18.30-tól. A magyarok a továbbjutással biztosították részvételüket a jövő nyári, romániai U20-as világbajnokságon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.