FIFA-legendák közé kerül a világ legismertebb magyarja

Puskás Ferenc más világnagyságokkal együtt kerül be a legnépszerűbb labdarúgó-videójátékba.

Forrás: MTI2020. 08. 10. 19:28
null
Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb labdarúgó-videójátékban a FIFA legendái közé.

A FIFA21-et készítő EA Sports weblapja szerint a legendás magyar játékos olyan világnagyságokkal együtt kerül be a szoftver egyik játékmódjába, mint Eric Cantona, Petr Cech, Davor Suker vagy éppen Xavi.

„A labdarúgás történetében kevés olyan magasan jegyzett játékos van, mint Puskás Ferenc. Sokak szerint a világ valaha volt egyik legjobb csatára, aki három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot” – áll a weblapon Puskásról megjelent elemzésben.

A legendák között már ott van többek között az egyaránt világbajnok Zinedine Zidane, Diego Maradona, Pelé, Andrea Pirlo, de Lev Jasin és Gheorghe Hagi is.

„Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy a legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a „fifázó” gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg” – írta Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete közösségi oldalán.

Fotó: MTI

Szöllősi hozzátette, a játék ikonjai között Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó, „ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé.”

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954 – Bern), olimpiai (1952 – Helsinki), Európa-kupa (1953 – Róma )-, Bajnokcsapatok Európa-kupája (1960 – Glasgow)- és világkupadöntőben (1960 – Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Puskás, a musical: előbemutató az Erkelben

Puskás, a musical címmel nagyszabású zenés színházi produkció készült Szente Vajk rendezésében. A legismertebb magyar életéről szóló darab előbemutatója augusztus 20-án lesz az Erkel Színházban. „A musical 1937-ben indul, amikor Puskás Öcsit a Kispest tízévesen leigazolta, és 1960-ban zárul, amikor a Real Madrid mezében négy gólt lőtt a BEK döntőjében. A darab mélylélektani történet arról, hogyan lesz egy fiúból a világ legjobb játékosa” – mondta a rendező a musical hétfői budapesti sajtóeseményén.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.