Botrányba fulladt az ifjú City-csillag Mbappénak címzett üzenete

Jópofa dolognak indult, aztán botrány lett belőle. Phil Foden, a Manchester City húszéves üdvöskéje rögvest azután, hogy a csapata a Dortmund ellenében továbbjutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, a Twitteren üzent a következő ellenfél, a Paris Saint-Germain sztárjának. „K. Mbappé, készen állsz?” – írta kihívóan, majd később a reakciók hatására törölte a posztot.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 9:47
Borussia Dortmund vs Manchester City
Phil Foden gyorsan korrigálta a meggondolatlan cselekedetét. Guardiola is dicsérte a játékát Fotó: EPA/FREDERIC SCHEIDEMANN / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ez volt Phil Foden eredeti üzenete, amit később töröltek. Ne feledjük, a húszéves angol tehetség volt a dortmundi meccs hőse, az ő gólja pecsételte meg a hazaiak kiesését, avagy biztosította az angol csapat továbbjutását.

A gyakorlatban mindez a következőképpen történt. A Phil Foden közösségi médiamegjelenéseit intéző cég a Dortmund–Manchester City mérkőzés után gyorsan egyeztetett az angol csapat ifjú játékosával arról, hogy kitesznek a Twitterre egy üzenetet, ami a Paris Saint-Germain elleni elődöntőre utal. Hogy a húszéves, angol játékos tudta-e pontosan, mi tartalmaz az üzenet, azt nehéz lenne kideríteni, mindenesetre a kihívó szöveg kiverte a biztosítékot, aminek hatására gyorsan arra utasította a céget, hogy töröljék azt.

Hős vagy!

Valverde felesége is posztolt a Liverpool–Real Madrid találkozó után.

Ki beszél ezek után arról, hogy a Manchester City Pep Guardiola irányításával három sikertelen próbálkozás után végre bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe? A botrány – legalábbis néhány órára mindenképpen – elhomályosítja a bravúrt.

Négy vasat tart a tűzben a City

Mi több, a City akár fennállása legsikeresebb idényét teljesítheti. Négy fronton is versenyben van a végső győzelemért! A Bajnokok Ligájában elődöntős, a Premier League-et már-már behozhatatlan, 11 pontos előnnyel vezeti, szintén már elődöntős az FA-kupában, a Ligakupában pedig már bejutott a fináléba.

Phil Foden gyorsan korrigálta a meggondolatlan cselekedetét. Guardiola is dicsérte a játékát
Fotó: EPA/FREDERIC SCHEIDEMANN / POOL

– Nem beszélünk arról, hogy mind a négy sorozatot megnyerhetjük. Egyszerre csak egy mérkőzést játszunk – Guardiola a Magyarországon is jól ismert közhely („mindig a következő mérkőzésre összpontosítunk”) javított változatával reagált arra a felvetésre, milyen sikerek előtt áll a csapata. Majd kicsit megenyhülve hozzátette:

– A klubunknak még nincs jelentős múltja a BL ezen szakaszában, itt az idő, hogy ezen változtassunk. Az első tíz percet leszámítva fantasztikusan játszottunk. A PSG ellen is igyekszünk jól teljesíteni, de egyelőre nem akarok a következő feladatra gondolni. Ünnepelni szeretnék. Megvacsorázunk a stábbal és a csapattal. Biztosan kinyitunk néhány palack bort. Fontos pillanat ez, főleg a játékosoknak. Nem szabad elfelejteni, hogy amióta én vagyok az edző, négyszer estünk ki a Bajnokok Ligájából. A játékosok szerették volna átlépni a küszöböt, végre sikerült. Óriási eredmény ez, de természetesen ennél is többre vágyunk.

Guardiola Fodent is méltatta, persze nem a Mbappé-tweetért...

– Két nagyon fontos gólt is szerzett, és sokat segített, hogy ott lehessünk az elődöntőben – dicsérte utalva arra, hogy Foden a Dortmundaz elleni első meccsen is eredményes volt. – Egyre inkább megtanul döntéseket hozni, dinamikusan futballozik támadásban és védekezésben is, csakúgy, mint a kis területen zajló játékban.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzések:

Liverpool–Real Madrid 0-0

Továbbjutott a Real Madrid 3-1-es összesítéssel.

Dortmund–Manchester City 1-2, gólszerzők: Bellingham 15., ill. Mahrez 54. – 11-esből, Foden 75.

Továbbjutott a Manchester City 4-2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása:

Paris Saint-Germain–Manchester City

Real Madrid–Chelsea

A játéknapok: április 27. és 28.; május 4. és 5.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.