Franciaország harmadszor Fed Kupa bajnok

Franciaország harmadszor nyerte meg a női tenisz Fed Kupát, mivel a Perth-i finálé utolsó, páros mérkőzésén Kristina Mladenovic és Caroline Garcia 6:4, 6:3-ra legyőzte az ausztrál Ashleigh Barty-Samantha Stosur kettőst.

Forrás: MTI2019. 11. 10. 13:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2-2-re álló finálé az utolsó csatában dőlt el. A nyitószettet főként – a Babos Tímeával párosban múlt vasárnap WTA-világbajnoki címet szerző – Mladenovicnak köszönhetően hozták a vendégek 31 perc alatt. A folytatásban a kevesebbet rontó európaiak 3:0-ra, majd 4:1-re elhúztak, és innen már nem volt visszaút a hétszeres bajnok hazaiak számára.

Franciaország 1997 és 2003 után nyerte meg ismét a Fed Kupát, az 1964 óta tartó ausztrál-francia párharc ezzel 5-2-re áll.

A Fed Kupa-döntőt idén rendezték meg utoljára ebben a formában, mivel a nemzetközi szövetség a férfi Davis Kupa mintájára átszervezte a sorozatot. A 2020-as, 2021-es és 2022-es döntő Budapesten lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.