Furcsa spanyol, indokolt román edzőváltás

Magyar Nemzet
2019. 11. 20. 7:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnapra az összes kérdőjel kiegyenesedett az Európa-bajnoki selejtezőkön. Izgalmas kérdések csak a D jelű csoportban maradtak a hétfői játéknapra, itt Svájc, Írország és Dánia is reménykedhetett a továbbjutásban. Svájc a papírformának megfelelően magabiztosan, 6-1-re nyert Gibraltár vendégeként, ezzel csoportelső lett. A másik két aspiráns egymás ellen játszott Dublinban, az 1-1 a dánok kijutását jelenti.

Érdekesség, hogy az olaszok százszázalékosan zárták a csoportkört, búcsúzóul 9-1-re kiütötték az örményeket. A spanyolok is magabiztosan jutottak ki az Eb-re, zárásként a románokat verték 5-0-ra, ezért különösen meglepőnek hat, hogy Roberto Moreno szövetségi kapitány bejelentette a távozását. Az eset hátterében az áll, hogy az Eb-n már ismét az a Luis Enrique ül majd a spanyol válogatott kispadján, aki a nyár elején váratlanul lemondott; csak két hónappal később derült ki, hogy miért: meghalt a kilencéves kislánya. Roberto Moreno már akkor jelezte, hogy ha Enrique készen áll a visszatérésre, visszaadja neki a helyét. A románoknál az ötgólos vereség után tarthatatlanná vált Cosmin Contra helyzete.

A jövő évi Európa-bajnokságon a selejtezőkből a következő húsz csapat jutott ki: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna és Wales. A fennmaradó négy helyet a Nemzetek Ligája rájátszásából lehet megszerezni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.